Kokos voor haar en huid | Garnier
18 950x534 18 768x432

Dé verzorging voor jouw haar en huid: ontdek wat kokos voor jou kan doen

Kokos is op meerdere manieren inzetbaar als verzorgingsproduct. Je kunt kokosolie en kokosmelk gebruiken voor je haar en voor je huid. Maar wat maakt dit natuurlijke product nou zo goed? Lees hier alles wat je over kokos moet weten en wat het voor je haar kan doen.

Wat is kokosolie?
Kokosolie, ook bekend als cocos nucifera, is een olie gemaakt van de binnenste vezels van kokosnoten. Zodra het binnenste vruchtvlees van de kokosnoot uitdroogt, wordt het geperst om zijn olie vrij te geven. Deze olie heeft een semi-vaste textuur, die qua dikte vergelijkbaar is met bijvoorbeeld vaseline.

Naast kokosolie, heb je ook kokosmelk en kokoswater, maar dit zijn alle drie verschillende producten, met verschillende voordelen. Kokosolie wordt geperst of geëxtraheerd uit het binnenste vruchtvlees van de kokosnoot, kokosmelk wordt gemaakt door dat binnenste vlees in water te weken. Kokoswater is de heldere vloeistof uit jonge, groene kokosnoten.

In de beautywereld werd kokosolie voor het eerst gebruikt bij de productie van zeep, dankzij de hydraterende eigenschappen. Sindsdien is het alleen maar populairder geworden en inmiddels wordt het als ingrediënt gebruikt in de formules van een breed scala aan schoonheidsproducten.

Kokosmelk voor haar
Zoek je naar een haarverzorgingsproduct om je haar te verzachten en versoepelen, neem dan een shampoo en conditioners met een voedend recept van kokos-extracten. 

Onze duurzame kokosmelk wordt gewonnen uit de pulp van rijpe kokosnoten die in Polynesië worden verbouwd. Deze heerlijke, natuurlijke melk is rijk aan oliën en staat bekend om haar ongelooflijk verzachtende en voedende eigenschappen. Dit maakt kokosmelk een perfect ingrediënt voor onze haarproducten.

Als je je lokken inzeept met een shampoo of conditioner met de geur van kokosnoot, waan je je direct in de tropen. Maar dat is slechts een bonus, want de eigenschappen van kokosmelk helpen ook je haar te voeden, verzachten en versoepelen, en dat alles zonder je volume te verliezen.

De Kokosmelk & Macadamia range voedt en verzacht normaal tot droog haar zonder het te verzwaren, maakt het haar soepeler en geeft het een zijdezachte glans. Begin met de Loving Blends Kokosmelk & Macadamia Shampoo om je haar te wassen en gebruik vervolgens de kokosmelk conditioner om je haar te ontwarren en makkelijker doorkambaar te maken.

3-in-1 haarmasker
Om pluizig haar tegen te gaan, is het slim om ook voor een voedend haarmasker te kiezen. Heb je normaal tot droog haar, dan zijn producten met kokosmelk perfect voor jou. Probeer bijvoorbeeld het Loving Blends Kokosmelk & Macadamia 3-in-1 Masker dat op 3 manieren te gebruiken is:

1. Als haarmasker om het haar intensief te voeden. Verdeel het over nat haar en laat 3 minuten inwerken, vervolgens uitspoelen.
2. Op nat haar, na het douchen om het haar te ontwarren, zonder uit te spoelen.
3. Op droog haar, om het haar in model te brengen en zachter en gladder te maken.