Avocado haarverzorging: speciaal voor droog en pluizig haar | Garnier
12 950x534 12 768x432

Droog of pluizig haar? Ontdek waarom een avocado haarmasker de oplossing kan bieden.

Voorheen bestonden er alleen schoonheidsmaskers voor het gezicht. Tegenwoordig zijn haarmaskers ook de normaalste zaak van de wereld. Heb je droog of pluizig haar? Dan is een haarmasker met avocado-olie alles dat je nodig hebt.

Wat is avocado-olie? 
Avocado’s staan bekend als tropisch superfood. Avocado-olie is een gouden, voedzame vloeistof die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van avocado’s. Vrouwen van de Amazone tot het Caribisch gebied gebruiken de olie al jaren als huid- en haarverzorgingsproduct. 

Deze olie is enorm voedzaam en bestaat uit 6 essentiële vetzuren die het haar beschermen tegen vrije radicalen. Avocado-olie is rijk aan gezonde bouwstoffen, zoals eiwitten, vitamine A, D en E. Deze ingrediënten hebben de eigenschappen om droog haar te voeden en herstellen en zorgen voor meer glans. Door de natuurlijke emulgerende werking kan het zelfs helpen om de ingrediënten beter samen te laten werken. Met zoveel pluspunten is het niet zo gek dat avocado-olie sterk in opkomst is in de beauty industrie. 

Bij droog of pluizig haar is dit een van de belangrijkste ingrediënten waar je naar zou moeten zoeken. Dit zijn 3 voordelen van een haarmasker verrijkt met avocado-olie:

Voeding voor droog haar
Avocado’s staan bekend om de voedende eigenschappen. Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter combineert, zoals de naam zegt, avocado-olie met Karitéboter. Dit maakt deze haarverzorgingsproducten intens voedend en verzachtend. Om de kracht van avocado-olie zo goed mogelijk te benutten is het verstandig om verschillende producten uit dezelfde productlijn te pakken. Was het haar eerst met de shampoo, verzorg het met de conditioner en voeg daar wekelijks, of 2 keer per week een haarmasker aan toe. 

Zeer droog en pluizig haar herstellen
Met name zeer droog en krullend haar heeft de neiging om snel pluizig te worden. De avocado-karité range geeft zeer droog en pluizig haar een intens hydraterende boost, waardoor het er weer soepel en glanzend uitziet. Het voedt en verzacht het haar van de wortel tot in de punten zonder te verzwaren. 

De olie van kariténoten bevat, net als avocado-olie, vitamine A en E, plus een aantal essentiële vettige zuren. Karitéboter staat bekend om haar hydraterende eigenschappen. Avocado en karitéboter zijn een geweldige combinatie om jouw pluizige haar te temmen, en weer snel in model te krijgen.

Versterk broos haar
Karitéboter is rijk aan vitaminen A en F, Deze stoffen geven extra voeding en versterken het haar. Hoe gladder en zachter het haar, hoe gemakkelijker het in model te brengen is. Hierdoor creëer je minimale schade tijdens het stylen van het haar. Gebruik bij iedere stap van je haarroutine een product dat rijke ingrediënten bevat, om broos haar te versterken.