Dof haar tegengaan| Garnier
17 950x534 17 768x432

Wat veroorzaakt dof haar? Lees meer over de top 5 oorzaken, en hoe je dit kunt vermijden

Oogt je haar dof, maar weet je niet wat de oorzaak is? Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen die dofheid veroorzaken. We leggen je uit hoe je je lokken weer mooi glanzend krijgt!

1. Droogte
De nummer 1 oorzaak van dof haar, zijn droge, beschadigde lokken. Wanneer het haar niet gevoed wordt, is het kwetsbaar en breekbaar. De oppervlakte is niet glad genoeg om het licht te reflecteren en te glanzen. Droog haar is daardoor vaak dof en beschadigd. Door het haar met een rijke shampoo en conditioner te voeden, bijvoorbeeld van Loving Blends Honing Goud oogt het gezond, glad en heeft het haar een glanzende finish.
  
2. Vervuiling
Wist je dat vervuiling in het haar achterblijft, waardoor de glans vermindert en het haar er dof en levenloos uitziet? Roet, vuil en stof in de lucht om ons heen, in combinatie met de oliën die van nature in het haar zitten, zoals talg, laten het haar er dof uit zien. Een hoed of pet kan helpen om het haar tegen vervuiling te beschermen. Het wekelijks gebruiken van een voedende shampoo, zoals Loving Blends Argan- & Cameliaolie Shampoo, kan ook helpen het haar weer soepel en intens zacht te laten voelen. Je haar krijgt meer glans, met als eindresultaat een stralende natuurlijke schoonheid.
 
3. Hitte tijdens het stijlen
Het haar regelmatig op de heetste stand föhnen en het gebruik van stijltangen en krultangen kan dof, droog en zelfs breekbaar haar veroorzaken. Wil je je haar niet aan de lucht laten drogen, zet de stylingtools dan in elk geval op een lagere stand en gebruik vooraf een hittebeschermend haarproduct.

4. Blonderen en kleuren
Als je je haar kleurt, is het belangrijk om voor een haarverf te kiezen die het haar niet alleen kleurt, maar ook verzorgt en laat glanzen. Haarkleuringen op basis van natuurlijke oliën, zonder ammoniak geven een intens kleurresultaat en verbeteren kleuring na kleuring de haarkwaliteit. Hierdoor gaat je gekleurde haar prachtig stralen. Gebruik tussen de kleurbeurten in een geschikte shampoo. Speciaal voor droog, dof haar heeft Garnier Loving Blends een formule samengesteld met arganolie en cameliaolie. Deze shampoo maakt je haar glanzend, soepel, intens zacht en makkelijker in model te brengen.

5. Kalkaanslag
De hardheid van het leidingwater is niet overal gelijk. Hard water is water dat veel kalk (calcium en magnesium) bevat. Deze kalkresten kunnen in de haarschubben achterblijven, waardoor het haar vettig en stug aanvoelt en de natuurlijke glans vermindert. Om te voorkomen dat er na het wassen kalkaanslag in het haar achterblijft, is het verstandig om het te wassen met een zuiverende shampoo en het met een intens reinigende conditioner op een milde maar effectieve manier te behandelen zoals Loving Blends Milde Haver. Zo herstel je de vochtbalans in het haar en komen je zijdezachte lokken naar voren.