Leuke haarstijlen voor op werk | Garnier
7 950x534 7 768x432

Op zoek naar een leuke haarstijl voor op het werk? 5 tips voor elegant en moeiteloos mooi haar!

Een geschikt kapsel voor op kantoor moet zowel opvallend als professioneel zijn. Wij hebben 5 gemakkelijk-na-te-maken haarstijlen die perfect zijn voor de werkvloer. Kies je favoriete kapsel, volg de stappen en je zakelijke haarstijl is klaar.

1. Een perfecte hoge paardenstaart 
Een hoge paardenstaart ziet er direct verzorgd en professioneel uit. Bijkomend voordeel is dat een paardenstaart zo te maken is, waardoor het je niet veel tijd kost voordat je naar je werk gaat. 

Deze look is vooral geschikt voor haar dat veel volume en textuur heeft. Zorg ervoor dat je haar in optimale conditie is voor dit kapsel, omdat je haar goed zichtbaar is met zo’n hoge staart. Een leave-in cream houdt losse haartjes in bedwang en maakt het haar glad en gevoed. 

2. Golvend haar en schuifspeldjes voor een onderhoudsvriendelijke look
Heb je van nature een slag in je haar, dan is dit een simpel kapsel voor op kantoor. Om zelf een slag te creëren in gewassen haar, gebruik je een föhn met diffuser om het haar te drogen. Breng vervolgens wat leave-in cream aan om het glanzend en strak in model te houden, zoals Loving Blends Honing Goud leave-in crème voor breekbaar of beschadigd haar. Trek een middenscheiding of zijscheiding en pak een pluk haar van de zijkant om een vlecht te maken. Gebruik schuifspeldjes om het haar naar achter te schuiven en het uit je gezicht te houden.  

3. Simpel en chic: de gevlochten knot
Voor de dagen dat je iets meer tijd hebt, is de gevlochten knot een elegante, redelijk eenvoudige haarstijl. Het fijne is dat je naar deze coupe de hele dag geen omkijken meer hebt. Breng een beetje leave-in cream aan op het haar. Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter leave-in cream is speciaal geschikt om droog haar te voeden en pluisvrij te houden. Maak het op één pluk na aan de zijkant vast met een elastiekje. Vlecht je haar vervolgens vanaf de zijkant en wikkel het laatste stuk om de knot. Gebruik schuifspeldjes om het haar vast te zetten en op de juiste plek te houden. Dit kapsel is ook mogelijk met korter haar. Doe al het haar in een knot en wikkel er een vlecht van synthetisch haar omheen in dezelfde haarkleur en speld het vast.
 

4. Retro kapsel: steek het haar op in een lage knot 
Je haar losjes opgestoken tot een lage knot is tijdloos en elegant. Borstel het haar zachtjes naar achter. Houd het haar bij elkaar als een staart en draai het een aantal keer rond, voordat je het vastzet. Door vooraf een beetje droogshampoo in het haar te sprayen, krijgt het haar wat extra volume en blijft het nog beter zitten.

Ondanks dat dit kapsel doet terugdenken aan vroegere tijden is het ook geschikt voor de werkvloer van de 21ste eeuw. Het past bij vrijwel elk haartype. Stijl haar krijgt een glanzend gladde uitstraling, terwijl krullend haar aan de zijkanten golvend langs je gezicht valt. Voor de variatie kun je ook eerst een vlecht in je haar maken, voordat je deze ronddraait en vastzet.

5. Smalle vlechten aan de zijkant: cornrows 
Borstel je haar en verdeel wat Loving Blends Honing Goud leave-in cream over het haar. Verdeel de helft van het haar in twee evenredige delen waarvan je twee vlechten gaat maken. Begin van bovenaf strak tegen de hoofdhuid aan te vlechten tot aan de nek. Daarbij vlecht je niet bovenlangs, maar pak je de buitenste strengen steeds onderdoor, waardoor de vlecht uiteindelijk op het haar ligt en het echte cornrow vlechten worden.