De beste natuurlijke ingrediënten voor droog haar | Garnier
14 950x534 Natuurlijke ingrediënten voor haar

Ontdek onze top 5 natuurlijke ingrediënten voor droog haar

Natuurlijke haarproducten zijn flink in opkomst, doordat mensen de voordelen ervan steeds beter inzien. Natuurlijke shampoos en conditioners voor droog haar zijn erg populair. Maar welke producten van natuurlijke oorsprong zijn het beste bij droge lokken? Dit zijn onze 5 favoriete producten: 1. Avocado-olie 2. Karitéboter 3. Macadamia-olie 4. Arganolie 5. Olijfolie

1. Avocado-olie: diep doordringend ingrediënt voor gezond haar
Avocado's zijn tegenwoordig een van onze favoriete ingrediënten. Natuurlijk, het smaakt heerlijk op toast, maar toegevoegd in speciaal ontwikkelde natuurlijke haarverzorgingsproducten heeft avocado ook een hoop potentie. 

Avocado-olie is rijk aan gezonde bouwstoffen, zoals eiwitten, vitamine A, D en E. Deze ingrediënten hebben de eigenschap om diep in het haar door te dringen. Waardoor droog of pluizig haar wordt gevoed en hersteld, voor meer glans.

De Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter range bevat een intens voedend recept en is speciaal ontwikkeld voor zeer droog of pluizig haar. Dankzij de avocado-olie en karitéboter krijgt het haar een intens hydraterende boost, waardoor het er weer soepel en glanzend uitziet.

De shampoo, leave-in crème en het haarmasker voeden het haar intensief van de wortel tot de punten. Het verzacht zeer droog en pluizig haar zonder te verzwaren.

2. Karitéboter: bekend als hét ingredient voor hydratatie
Als bijproduct van kariténoten is karitéboter een belangrijk ingrediënt in veel hydraterende cosmetica. Karitéboter, ook wel ‘shea butter’ genoemd, wordt volgens zeggen al duizenden jaren in Afrika gebruikt en inmiddels is het een geliefd ingrediënt in shampoo, huidverzorging en zeep.

Onze karitéboter uit Burkina Faso wordt gewonnen uit de Afrikaanse karitéboom. De kariténoten worden geroosterd en vermalen om de waardevolle olie eruit te halen. In ruwe staat bevat deze olie, net als avocado-olie, vitamine A en E, plus een aantal essentiële vettige zuren. Toegepast in haarverzorging helpt het vocht in het haar in te sluiten en zo te verzachten. 

Voor droog haar dat wel wat extra verzorging kan gebruiken geeft het intens voedende haarmasker, verrijkt met avocado-olie en karitéboter, je haar in drie minuten een oppepper, dankzij de geweldige combinatie aan natuurlijke ingrediënten.
 
Gebruik het haarmasker één a twee keer per week om droog haar een hydratatieboost te geven om zeker te zijn dat het haar intensief gevoed is en er stralend uitziet.

3. Macadamia-olie: voedende olie voor super sterk haar

Onze duurzame, natuurlijke macadamianootolie wordt gewonnen uit tropische macadamianoten die met de hand geplukt worden  en daarna geperst. De formule van de Loving Blends Kokosmelk en Macadamia producten is licht, maar zeer voedend en wordt makkelijk opgenomen door het haar. Formules met macadamianootolie geven een zijdezacht gevoel aan het haar zonder te verzwaren.

4. Arganolie: verzachtend voor droog en dof haar
Arganolie bevat een van de grootste hoeveelheden vitamine E. Het is ook rijk aan gezonde vetzuren en squaleen. Dankzij zijn natuurlijke verzachtende eigenschappen, is arganolie in staat om een droog haar te helpen verzachten. Het wordt gebruikt als een actief ingrediënt in de shampoo en conditioner van de Loving Blends Argan- & Cameliaolie range en kan wonderen doen voor droog en dof haar. Arganolie geeft glans aan gespleten punten en gaat klitten in het haar tegen.

5. Olijfolie: een voedende en verzachtende werking
Dit krachtige natuurlijke ingrediënt, rijk aan vetzuren en antioxidant vitamine E, wordt al sinds de oudheid gebruikt. Het staat bekend om zijn intens voedende en verzachtende werking. De Loving Blends Mytische Olijf shampoo, conditioner en het haarmasker voeden je haar intens en herstellen het tot in de punten, zonder dat het zwaar wordt. Je haar voelt intens zacht en is makkelijker in model te brengen. Het resultaat is een stralende, natuurlijke uitstraling.