Gevoelige hoofdhuid, droge hoofdhuid of roos?| Garnier
22 950x534 22 768x432

Hoofdhuidproblemen: gevoelige hoofdhuid, droge hoofdhuid en roos

Roos is het overmatig schilferen van de hoofdhuid en wordt veroorzaakt door een gist (pityrosporon ovale). Je kunt roos gemakkelijk herkennen aan de droge, witte schilfers die in het haar en op de kleding gaan zitten. Die huidschilfers laten namelijk makkelijk los. Als je last hebt van roos, dan zie je niet alleen schilfers, maar kun je ook te maken hebben met lichte jeuk. Helaas wordt het door te krabben, alleen maar erger.

Hoe ontstaat roos? 
Er zijn verschillende factoren die de groei van deze gist kunnen bevorderen en daardoor roos kunnen doen ontstaan of verergeren. Roos komt vaker voor bij mensen die last hebben van een droge huid of hoofdhuid. In de winter wordt het kouder, waardoor de huid droger wordt en roos vaker voorkomt of verergert. Deze oorzaken zijn onder andere:

• Gevoeligheid voor haarverzorgingsproducten
• Niet voldoende wassen van het haar
• Of juist te vaak wassen 

Ook kan het gebeuren dat roos wordt veroorzaakt door een onderliggende huidaandoening. In dat geval is het verstandig om een dermatoloog te raadplegen.

Is het hebben van roos en een droge hoofdhuid hetzelfde? 
Een droge huid en last hebben van roos zijn niet hetzelfde. Je hoofdhuid kan, net als je huid, droog zijn zonder schilfers. Merk je dat je een droge hoofdhuid hebt of wordt je huid droger? Dan zijn er een aantal tips om roos te voorkomen en tegen te gaan.

1. Kies voor een milde shampoo die de hoofdhuid niet irriteert
De Loving Blends Milde Haver Shampoo is, zoals de naam al zegt, een milde shampoo. Deze is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige hoofdhuid. De havermelk die erin zit, staat bekend om de kalmerende en verzachtende werking op de gevoelige hoofdhuid. Dat maakt de shampoo ideaal om de gevoelige hoofdhuid te verzorgen en op milde wijze te wassen. Zo raakt je hoofdhuid niet geïrriteerd, en kun je roos voorkomen.

Breng de shampoo aan op nat haar door het zachtjes op je hoofdhuid en haar te masseren. Zorg ervoor dat je de shampoo daarna ook weer grondig uitspoelt.

2. Gebruik na het wassen een hydraterende conditioner
Houd je lokken gehydrateerd door na het wassen een voedende conditioner te gebruiken. De Loving Blends Milde Haver Conditioner bevat net als de shampoo zachte ingrediënten: rijstcrème en havermelk. De conditioner bevat natuurlijke stoffen die ervoor zorgen dat je hoofdhuid minder vocht verliest en kalmeert.

Na het gebruik van de shampoo, breng je deze conditioner aan in de lengtes van je natte haar en masseer het zachtjes in. Vermijd de hoofhuid, want een conditioner kan ervoor zorgen dat deze sneller vet wordt. Laat het paar minuten intrekken en spoel het daarna uit.

3. Gebruik een voedende leave-in crème 
Karitéboter is nog zo’n ingrediënt met kalmerende eigenschappen, die de hoofdhuid kan kalmeren en voeden. 

Loving Blends Avocado-olie en Karitéboter leave-in cream voedt, verzacht en versoepelt je haar en maakt het makkelijk doorkambaar. Dit product is speciaal ontwikkeld voor zeer droog tot pluizig haar. De crème omhult je haar met een frisse geur en geeft het een schitterende glans. De leave-in crème hoef je, zoals de naam al aangeeft, niet uit te wassen. Je brengt het aan op nat of droog haar, waarna je je haar makkelijker in model kunt brengen.