Garnier Biologische certificaten: onze groene beloftes | Garnier
BELOFTES 5 BELOFTES 4

Biologische huidverzorging? Wat is dat precies en wat komt daarbij kijken?

Aandacht voor dieren, natuur en milieu wordt steeds belangrijker. Ook op het gebied van make-up en huidverzorging is er steeds meer vraag naar natuurlijke producten. Maar hoe zit het nu precies met al die verschillende termen en eco-labels? Vegan, natuurlijk, groen, biologisch…

Al 115 jaar is Garnier baanbrekend in het gebruik van plantaardige producten in haar- en huidverzorging. Vanaf 2019 gaan we nog een stap verder en maken we biologisch gecertificeerde huidverzorging voor iedereen toegankelijk. 

We introduceren Garnier BIO, een nieuwe range van biologisch gecertificeerde huidverzorging. Voor deze productlijn hebben we onze kennis op het gebied van planten en onze expertise in huidverzorging gebundeld. 

Voor de Garnier BIO producten hebben we voor ieder huidtype de meest krachtige planten en plantaardige ingrediënten uitgekozen. Deze ingrediënten hebben we verwerkt in het ontwikkelen van natuurlijke en efficiënte gezichtsreinigers en huidverzorgingsproducten. 

COSMOS Organic certificering
'Groene' huidverzorgingsproducten zijn de laatste jaren enorm in opkomst. Maar met zoveel merken die claimen 'biologisch' te zijn, hoe weet je dan als consument waar je goed aan doet? Daarin speelt biologische certificering een belangrijke rol.

In Europa waren de afgelopen jaren verschillende organische labels om uit te kiezen. Ieder land had zijn eigen eisen en regels. In januari 2017 werd het COSMOS ORGANIC® certificaat opgericht als overkoepelend label, om zo een einde te maken aan al die verschillende regels. Nu was er één lijst met richtlijnen voor biologische en natuurlijke cosmetica voor de verschillende landen. Ecocert Greenlife voert deze certificering uit, vandaar dat je daardoor op de Garnier BIO verpakking ziet staan: COSMOS ORGANIC gecertificeerd door Ecocert Greenlife volgens de COSMOS standaard. 

Ingrediënten

Om aan de certificering te voldoen moeten de producten uitsluitend gemaakt zijn van 'groene' ingrediënten. Het gebruik van nanodeeltjes, PEG's, GMO's, phenoxyethanol, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen en dierlijke ingrediënten* is niet toegestaan. 

*Uitzondering hierop zijn producten natuurlijk door dieren zelf zijn geproduceerd, zoals melk en honing. 

Voor producten die je niet hoeft af te spoelen, zoals ons Milcellair water, geldt dat ze minimaal uit 20% biologische en 95% natuurlijke ingrediënten moeten bestaan. Daarnaast gebruiken we zover mogelijk ingrediënten afkomstig van hernieuwbare bronnen. Deze bronnen zijn duurzaam doordat ze elk jaar opnieuw groeien.

Verpakkingen voor verzorgingsproducten

Als het gaat om verpakkingsmaterialen dan moet er gebruik gemaakt worden van ecologische en recyclebare verpakkingen, waarbij de belasting voor het milieu tot een minimum wordt beperkt. 

Voor de fabricage moet er een milieu afvalbeheerplan van de productielocatie zijn. De deelnemende bedrijven, leveranciers en fabrikanten worden jaarlijks gecontroleerd om te checken of ze aan de COSMOS vereisten voldoen.

Garnier BIO voldoet aan deze COSMOS ORGANIC certificering. 

5x onze groene beloftes
Consumenten kijken steeds kritischer naar de ingrediënten van hun beautyproducten. We willen weten welke huidverzorging we precies gebruiken, maar ook wat de impact is van producten en van verpakkingen op het milieu. 

Garnier vindt het belangrijk om naar de consument te luisteren en biologische producten op de markt te brengen. Vervaardigd met eerbied voor de huid, maar ook met respect voor het milieu. 

Als merk nemen we onze verantwoordelijkheid uiterst serieus als het gaat om het bestempelen van onze producten als biologisch gecertificeerde producten. Het gaat om strenge vereisten waar we met trots aan voldoen en we delen onze beloftes graag met je.

Belofte 1: Onze producten zijn biologisch gecertificeerd door Ecocert Greenlife volgens de COSMOS standaard.

Belofte 2: Onze formules zijn vegan. De formuleringen zijn vrij van ingrediënten of bijproducten van dierlijke oorsprong. 

Belofte 3: Al onze hoofdingrediënten* zijn afkomstig uit duurzame bronnen, die ieder jaar herontwikkeld kunnen worden. 

Belofte 4: Al onze hoofdingrediënten zijn organisch geproduceerd en de meeste** producten zijn fairtrade. Met respect voor biodiversiteit, waarbij de producenten verzekerd zijn van een eerlijke vergoeding.

Belofte 5: Waar mogelijk is gerecycled materiaal en recyclebaar materiaal gebruikt zonder in te leveren op de prestaties van onze producten. 

* Lavendel, argan, tijm, aloë vera, citroengras, korenbloem

** Lavendel, argan, tijm, aloë vera