Zijn biologische huidverzorging producten actief? | Garnier
Korenbloemen in vazen Korenbloemen in vazen

Zijn biologische huidverzorging producten actief?

Het idee dat een goed werkend huidverzorgingsproduct gemaakt kan worden met ingrediënten uit de natuur lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar krachtige biologische huidverzorging bestaat. Producten die goed zijn voor de huid en op een milieu verantwoorde manier worden geproduceerd.

Het vinden van de juiste balans aan ingrediënten voor een cosmeticaproduct vraagt om intensief onderzoek. Vooral wanneer er wordt gewerkt met natuurlijke extracten is het een complex proces om deze extracten te verzamelen en er een huidverzorgingsproduct van te maken.

Garnier is al meer dan 10 jaar bezig met het verzamelen en ontwikkelen van de juiste combinatie van natuurlijke en biologische ingrediënten voor de Garnier BIO productlijn. Deze complete huidverzorgingslijn voldoet aan de strikte richtlijnen van het Ecocert Greenlife certificaat dat de COSMOS® standaarden naleeft. Hierdoor mag de lijn biologisch genoemd worden. Elk product is gebaseerd op één natuurlijk hoofdingrediënt, dat specifiek bedoeld is voor een bepaald huidtype.

De Garnier BIO lijn laat je zien hoe effectief biologische huidverzorging kan zijn. Producten gemaakt op basis van ingrediënten van natuurlijke oorsprong en innovatieve formules die je huid verzorgen op een natuurlijke wijze. Respect voor jouw huid en respect voor de natuur.

Biologische essentiële citroengrasolie
Essentiële citroengrasolie staat bekend als een krachtig verfrissend ingrediënt. Door middel van stoomdestillatie wordt het extract van het citroengras uit de plant onttrokken en behoudt het zijn natuurlijke kracht. De formule zorgt ervoor dat de Garnier BIO Citroengras Detox Reinigingsgel de huid verfrist en reinigt. Citroengras is met name geschikt voor normale tot gemengde huidtypes.

Wanneer je de Detox Reinigingsgel in combinatie met de Garnier BIO Konjac Reinigingsspons gebruikt, verwijder je je dode huidcellen en reinig je jouw huid op natuurlijke, milde wijze zonder de huid te irriteren. Een geschikte reiniging voor ieder huidtype, zelfs de gevoelige.

Biologische arganolie
Arganolie is wereldwijd bekend als ingrediënt in verzorgingsproducten voor huid én haar. Arganolie staat vooral bekend als een voedende olie. Arganolie zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en er vocht in de huid vastgehouden wordt. Het wordt bijvoorbeeld ingezet om droog haar zacht en glanzend te maken, de lippen te verzachten en droge plekjes op de huid extra voeding te bieden.

Arganolie vormt het hoofdingrediënt in onze Garnier BIO Argan Herstellende Balsem

Biologische essentiële lavendelolie
Ben je op zoek naar een anti-aging verzorgingsproduct? Dan is lavendelolie misschien wel iets voor jou. Lavendel is bekend dankzij zijn revitaliserende werking. Mede daarom een ideaal ingrediënt voor anti-age producten, maar ook voor de jongere consument kan het goed gebruikt worden voor de hydraterende werking en het laten stralen van de huid.

Garnier BIO Lavendel Anti-Age Dagcrème hydrateert de huid tot wel 24 uur, waardoor het de huid verstevigt, soepeler aan laat voelen en waardoor rimpel zichtbaar verminderen.

Biologische essentiële tijmolie
Tijm staat bekend als een zuiverend ingrediënt. Wanneer je een gemengde tot vette huid hebt, is tijmolie het perfecte ingrediënt. De Garnier BIO Perfectionerende Toner heeft een egaliserend effect. Poriën lijken kleiner en de huid ziet er na gebruik stralend uit.

Garnier BIO Tijm Perfectionerende Toner is te gebruiken na een gezichtsreiniging tijdens jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Gebruik het met een watje voordat je een dag- of nachtcrème aanbrengt. Voor een egaliserend effect met matte finish.

Biologisch korenbloemwater
Korenbloemwater staat bekend om zijn verzachtende eigenschappen. Het is een mild ingrediënt, wat het geschikt maakt om zelfs op een gevoelige huid te gebruiken. Het Garnier BIO Korenbloem Micellair Reinigingswater verzacht, reinigt en hydrateert. Het Micellair water kalmeert je huid en gaat roodheid tegen, waardoor je gezicht er fris en stralend uit zal zien.

Garnier BIO Korenbloem Micellair Reinigingswater bevat micellen die als een magneet werken in het aantrekken van vuil, overtollig talg en vet. Hierdoor wordt de huid gereinigd en verzacht. Een ideale manier om jouw make-up eraf te halen zonder hard te hoeven boenen. Geen huidirritatie en een schone huid, zelfs als jij een gevoelige huid hebt.