Hoe werkt houtskool in een gezichtsmasker? | Garnier
CHARCOAL MASK 5 CHARCOAL MASK 4

Hoe werkt charcoal of houtskool in een gezichtsmasker tegen acne?

Een effectieve beautyroutine om mee-eters te bestrijden hoeft echt niet zo tijdrovend of ingewikkeld te zijn. Het draait alleen om het kiezen voor echt effectieve ingrediënten, zoals houtskool. Vooral in gezichtsmaskers werkt houtskool (niet wat je op de barbecue gooit, maar een speciaal geactiveerd houtkool ofwel charcoal voor de huid) geweldig. Dit zijn de typen gezichtsmaskertjes die waardevol zijn voor een onzuiver, vet huidtype. Houtskool-maskertjes zijn een handig middel waar je snel naar kunt grijpen bij huidprobleempjes. Combineer je eigen huidverzorgingsplan met Garniers expertise in formules verrijkt met houtskool. Tijd dat we die storende mee-eters terugbrengen naar niet meer dan een verre, onbeduidende herinnering.

Beautyweetje: ‘Houtskool heeft een gigantisch oppervlak met een groot absorberend vermogen, waardoor het ook poriën geweldig kan zuiveren’

 

Wat is een charcoal masker voor het gezicht? 
Met gezichtsmaskers zijn we al even bekend. Ze zuiveren de huid intensief en ze zijn altijd geliefd geweest omdat ze de huid in amper een kwartiertje fris en schoon maken. Geactiveerde houtskool (charcoal) is een bewerkte vorm van koolstof met miljoenen kleine poriën in de textuur. Hierdoor heeft houtskool een gigantisch oppervlak dat van alles kan absorberen. Wegens deze eigenschap wordt houtskool al eeuwenlang ingezet om vervuilende stoffen uit lucht en water te trekken. Zodra het wordt ingezet als onderdeel van de formule voor een masker blijkt het ook bijzonder effectief om onzuiverheden van de huid te verwijderen. Dit natuurlijke ingrediënt bindt zich aan onzuiverheden, zoals vuil en talg in poriën, en slurpt ze op. Zo helpt houtskool bij het ontstoppen van verstopte poriën die kunnen leiden tot mee-eters. Houtskool is bovendien een geweldige natuurlijke exfoliator (milde scrub), waardoor de huid erna glad en verfrist aanvoelt. Een stralende, gezonde uitstraling, wie wil dat niet. 

De 3 voordelen van houtskool gezichtsmaskers om mee-eters te verwijderen
Houtskool is een geliefd ingrediënt onder beautykenners. Het wordt verwerkt in verschillende gezichtsmaskers tegen mee-eters en andere specialistische huidbehandelingen. Zie hier alle voordelen van charcoal op een rij. 

Beautyweetjes: ‘Houtskool is een volledig natuurlijk ingrediënt waar een gevoelige huid ook tegen bestand is’ 

Houtskool verkleint zichtbaar poriën

Het is aangetoond dat houtskool giftstoffen van verschillende delen van het lichaam kan absorberen. In de vorm van een masker helpt het dus onzuiverheden opruimen zodat je poriën er ook kleiner en schoner uitzien. 

Houtskool is volledig natuurlijk 
Ja, houtskool of charcoal is een volledig natuurlijk ingrediënt wat daarbij de huid ook niet irriteert. Zelfs een gevoelige huid is erbij gebaat.  

Houtskool combineert goed met andere ingrediënten 
Dit flexibele ingrediënt werkt geweldig als onderdeel van een meer uitgebreide huidverzorgingsroutine om onzuiverheden te verslaan. Hierbij raadt Garnier aan te beginnen met de juiste reinigende huidverzorging. Een vette huid gevoelig voor mee-eters? Pak er dan Pure Active Cleansing Gel bij om pukkeltjes en een glanzend voordhoofd ver weg te houden. Hierbij kun je een aantal doelgerichte houtskool-producten aan de mix toevoegen. 

Beautyweetje: ‘Houtskool is een volledig natuurlijk ingrediënt dat ook geschikt is voor de gevoelige huid’

De beste huidproducten met houtskool 
Houtskool is een veelzijdig ingrediënt, dat werkzaam is in verschillende formules om zowel een vette en onzuivere als een gevoelige huid te ondersteunen. 

Reiniger, scrub en masker in één met houtskool 
Een cleanser die alles uit dit doeltreffende ingrediënt tegen onzuiverheden haalt: maak kennis met Pure Active 3-in-1 Charcoal. Je kunt het niet alleen gebruiken als gezichtsreiniger, maar ook als scrub of welbekend gezichtsmasker. 

Sheet mask met houtskool 
Kun je het ritueel van zelfzorg wel waarderen: geniet dan wekelijks van een masker zoals het zuiverende Pure Active Charcoal sheet masker. Dit tissue masker, ofwel sheet mask, is naast charcoal verrijkt met zwarte algen-extract en hyaluronzuur. Het maakt poriën fijner én hydrateert de huid. Naast het sheet masker is de Pure Active Peel-off ook een zeer effectieve methode tegen mee-eters. Smeer de met houtskool doordrenkte formule op je gezicht, laat het 20-30 minuten intrekken en verwijder het hardgeworden masker, inclusief onzuiverheden, zo van je gezicht!

Beautytip: ‘De zuiverende scrub-stick met houtskool belooft mee-eters te verminderen binnen slechts 7 dagen’

Neusstrips tegen mee-eters met houtskool 
Nog een optie: behandel een specifiek probleemgebied, zoals je neus of voorhoofd, met de Neusstrips met houtskool. Breng na een gezichtsmasker wel altijd met moisturizer aan de huid gehydrateerd te houden.  

Anti-Mee-Eters Scrub-Stick met houtskool 
Fan van exfoliëren? Ofwel zachtjes scrubben? Dan kun je de Charcoal Anti-Mee-Eters Scrub-Stick  vast waarderen. In een handig formaat voor onderweg. De zuiverende stick belooft mee-eters te verminderen binnen 7 dagen.