Waarom gebruik je een serum naast een dagcrème? | Garnier
Serum dagcreme header Serum dagcreme header

Waarom gebruik je een serum naast een dagcrème?

Aan jou de keuze of je voor één, twee of negen stappen kiest in je verzorgingsroutine. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je tijd, toewijding en persoonlijke huidbehoefte. De meeste mensen zijn bekend met de volgende stappen in de routine: reinigen, dag- of nachtcrème en voor overdag natuurlijk altijd een zonnebrandcrème met minstens SPF30. Zonschade kan namelijk gevaarlijk zijn en de huid vroegtijdig verouderen. Voeg daar nog een serum aan toe en dit maakt veel verschil als je een specifiek huidprobleem wil aanpakken zoals pigmentvlekken of puistjes. Doet een serum dan niet gewoon hetzelfde als een crème? Nee, het is een heel ander product. In dit artikel leggen we duidelijk uit wat een serum doet en hoe je het opneemt in je verzorgingsroutine.

Zijn serums niet hetzelfde als crèmes?
Serums en dag- of nachtcrèmes zijn verre van hetzelfde. Gezichtsserums zijn formules die de huid van binnenuit hydrateren en voeden. Dat doen crèmes ofwel moisturizers natuurlijk ook, maar serums bevatten een grotere, meer geconcentreerde dosis actieve ingrediënten dan vochtinbrengende crèmes. Denk hierbij aan actieve ingrediënten zoals vitamine C, een populair bestanddeel in huidverzorging dat gericht huidverkleuringen zoals pigmentvlekken tegengaat en de huid doet stralen. Vitamine C is een natuurlijk ingrediënt, maar het wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt. Daarom kan het goed zijn om vitamine C in te nemen (via gezonde voeding en supplementen) en hiernaast op de huid te smeren.

Garnier heeft twee verschillende serums met kwalitatieve vitamine C. Verder zijn serums vaak verpakt in kleinere flesjes, want je hebt er maar weinig van nodig. Één druppel is namelijk al voldoende voor het gewenste effect. Dat betekent niet dat je moisturizer nu kunt overslaan. Voor de beste resultaten neem je zowel een serum als een dagelijkse vochtinbrengende crème op in je verzorgingsroutine. Serums kunnen een hydratatie-boost bieden, maar over het algemeen zijn ze niet ontworpen om je volledige hydratatiestap te zijn. Overweeg in plaats daarvan het gebruik van een serum om je huidverzorgingsroutine te optimaliseren voor het aanpakken van fijne lijntjes en andere huidbehoeften. Of kies voor een twee-in-één product zoals serum cream van Garnier. Bij het kiezen van een serum luidt de eerste vraag die je jezelf kunt stellen: welk huidprobleem wil ik aanpakken? Heb je last van pigmentvlekken? Dan kan vitamine C helpen. Heb je last van fijne lijntjes en rimpels? Dan is een op lavendel gebaseerd-serum een geschikte optie omdat lavendel anti-aging eigenschappen heeft.

Welk serum kiezen voor jouw huid?
Het kiezen van een serum kan een uitdaging zijn als je er nog niet bekend mee bent. Meestal weet je ongeveer wat je huid nodig heeft, maar bij twijfel kan het handig zijn om naar een huidspecialist te gaan. Een huidspecialist legt je huid onder een vergrootglas en diagnosticeert je huidtype en eventueel huidproblemen. Vervolgens kan deze kenner de beste verzorging, waaronder een type serum, aanraden. Als standaard richtlijn kunnen jongere mensen die vooral gefocust zijn op preventie een antioxidantrijk serum kiezen, zoals een product met vitamine C. Vitamine C helpt bij zonschade, egaliseert de huid en kan ook fijne lijntjes en rimpels helpen voorkomen. Garnier biedt twee nieuwe serum creams: een vitamine C serum cream met extra SPF en een vitamine C serum cream met niacinamide en salicylzuur die de huid egaliseert. Ontdek verder onze Garnier PureActive AHA BHA + Charcoal Anti-onzuiverheden Serum. De perfecte oplossing voor het verminderen van imperfecties, onzuiverheden, puistjes en rode vlekjes. Of het Garnier SkinActive Anti-Dark Spot Vitamine C Serum, waarmee je gedag zegt tegen je pigmentvlekken.

Wie op zoek is naar meer corrigerende, rimpel-verminderende of huidverzachtende eigenschappen in een serum zou serums met ingrediënten zoals retinol (vitamine A) en lavendel kunnen proberen. Van Garnier kun je ook een lichte gezichtsolie gebruiken als serum. Het steringrediënt in deze serum-olie is essentiële lavendelolie, dat in Frankrijk onder ideale omstandigheden groeit en zowel egaliserend als verzachtend werkt. Lavendel is rijk aan antioxidanten en daardoor kan het helpen tekenen van zichtbare huidveroudering, zoals rimpels, te verbeteren. Nog een aangenaam (niet-vettig) olie-serum: Garniers biologische nachtolie met hennepzaadolie en antioxidant vitamine E. Hennepzaadolie voedt en helpt de huid herstellen terwijl jij slaapt. De volgende dag ziet de huid er uitgerust uit. Een serum kun je na het reinigen met bijvoorbeeld de Garnier Bio reinigingsgel met citroengras en een toner aanbrengen. Op een gereinigde huid kunnen de actieve ingrediënten beter inwerken, waardoor je het maximale gewenste resultaat kunt bereiken.