Baby’s in de zon: de belangrijkste tips voor op vakantie | Garnier
BABY ZON 5 BABY ZON 4

Baby’s in de zon: de belangrijkste tips voor op vakantie

Baby’s en peuters reageren doorgaans heel vrolijk op de zon. Kunnen ze al een beetje lopen dan spelen ze maar wat graag buiten. Alleen maar positief, want zo leren ze wat meer over de natuur in het aangename warme zonlicht. Tegelijkertijd zijn deze momentjes met je kind oppassen geblazen. Als baby’s en peuters worden blootgesteld aan de zon kan dit namelijk extra gevaarlijk zijn. Die kleine lichaampjes zijn nog volop in ontwikkeling, hun huid is nog erg fragiel en kwetsbaar. Zonnestralen kunnen heel wat schade berokkenen aan de gevoelige huid van de allerkleinsten en niemand wil zonschade riskeren. Kleintjes kunnen wat moeilijk doen als je met zonnebrand komt aanzetten, dus wees hierop voorbereid. Hierbij een aantal tips voor optimale veiligheid in de zon zodat je kindje ook op vakantie goed is beschermd. 

Wiste je dat: ‘Artsen raden unaniem aan om kinderen jonger dan 3 jaar volledig uit de zon te houden’

 

Tip één: houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de zon
Allereerst een waarschuwing: artsen raden unaniem aan om kinderen jonger dan 3 jaar volledig uit de zon te houden en kinderen ouder dan 3 jaar ook niet bloot te stellen aan directe zonnestralen. Aarzel vooral niet om je kinderarts of dermatoloog hier nog eens naar te vragen. Zij hebben vast extra tips. 

Tip twee: kies de juiste zonnebrand met een hoge SPF 
Ook peuters hebben nu eenmaal een ultra-gevoelige huid, dus je wil het zekere voor het onzekere nemen. Als je kind in aanraking komt met zonnestralen kies dan een hoge SPF-factor die tegen UVA- en UVB-stralen beschermt. Kies voor zonproducten die speciaal zijn ontworpen voor een gevoelige, jonge huid, zoals Ambre Solaire Expert+ Kids. Baby sunblock is een geweldige optie! Vergeet niet dat ook door wolken en bijvoorbeeld een autoraampje UV-stralen toch de huid van je allerjongste raken. 

Tip drie: regelmatig bijsmeren 

Zonnebrand wil je tenminste 20 minuten voor blootstelling aan de zon royaal aanbrengen op de huid. Zo krijgen de actieve ingrediënten de tijd om werkzaam te worden. Vooral bij peuters is dit zeer belangrijk. Je wil ook niet pas met zonnebrand in de weer gaan als je al met je zoon of dochter op het strand zit, en de kleine niets liever wil dan spelen. Smeer hiernaast om de paar uur royaal zonnebrand bij en zeker weer na een plons in het water.

Wist je dat: ‘Peuters zijn gevoelig voor uitdroging en uitputting door oververhitting, dus plan activiteiten niet op de heetste momenten van de dag’  

De beste zonnebrand voor baby’s en peuters 
Het is gemakkelijker om je kinderen te beschermen tegen de zon als ze de zonnebrand fijn vinden. Maak van zonbescherming een leuk spelletje of aangenaam verwenmoment met een rijke crème of juist een spray. Neem je tijd en houd het relaxed. Aanrader: Garniers Sensitive Expert+ KIDS Range, uitermate geschikt voor baby's. Wij raden altijd aan om SPF 50+ te gebruiken voor zeer hoge bescherming. 

Houd je kind zoveel mogelijk uit de zon 
Al smeer je de hele dag bij, zonnebrand is niet voldoende om je kind helemaal te beschermen. Peuters kunnen ook minder goed tegen de hitte. Ze zijn gevoelig voor uitdroging en uitputting door oververhitting. Plan je activiteiten in wanneer de zon niet zo hoog aan de hemel staat: voor 11 uur ’s ochtends en na 3 uur ’s middags.

Extra zonbescherming: van kleding tot waterfles 
Neem voor op het strand een goede parasol mee en houd een zonnehoedje, lichte lagen kleding en zonnebril bij de hand. Water is ook onmisbaar in de zon! Zorg dat je kind de hele dag volop water drinkt. En voldoende tijd in de schaduw doorbrengt om veilig en blij te blijven. Zo kun je onbezorgd van een zonnige dag genieten.