Kokos voor een intense voeding van je haar | Garnier

ZO VOEDT KOKOSMELK JE HAAR

Kokos is populair in voeding, gezondheid én beauty! Het biedt je haar intense hydratatie waardoor het weer kan gaan glanzen. Lees hier wat kokosmelk voor beauty betekent.

Kokos 3
Kokos 4

KOKOS, EEN TREND IN VOEDING, GEZONDHEID & BEAUTY

Kokos is in de afgelopen jaren teruggekomen als gigatrend in voeding, gezondheid en beauty. Dat heeft de kokosnoot te danken aan zijn unieke eigenschappen, die al eeuwenlang bekend zijn bij de inheemse bevolkingen in de regio rondom de Grote Oceaan. Denk aan Polynesische vrouwen, met hun prachtige, lange, gitzwarte, glanzende haar. Garniers formules zijn geformuleerd met duurzame kokosmelk, gewonnen uit de pulp van rijpe kokosnoten verbouwd in Polynesië. Kokosnoten groeien in tropische klimaten welig aan de bomen. Al snel werd bij omwonenden duidelijk dat een kokosnoot niet alleen gezond is en lekker fris-zoetig kokoswater bevat om te drinken. De kokosmelk, die gemaakt wordt van het witte vruchtvlees van een kokosnoot, is daarnaast geschikt om je haar intens te voeden.

HET VERSCHIL TUSSEN KOKOSOLIE, KOKOSWATER EN KOKOSMELK

Kokosolie – ook wel bekend als cocos nucifera – is een olie gemaakt van de binnenste vezels van kokosnoten. Zodra het binnenste vruchtvlees van de kokosnoot uitdroogt, wordt het koud geperst zodat de olie vrijkomt. Het is gemakkelijk om kokosolie te verwarren met zijn neefjes, kokosmelk en kokoswater. Echter, ze zijn alle drie totaal anders en niet inwisselbaar. Terwijl kokosolie een soort rage in beauty heeft ontketend, is er nog een deel van de kokosnoot dat bijzonder veel kan betekenen voor je haar, namelijk kokosmelk. Kokosmelk is gemaakt van het witte vruchtvlees binnenin een rijpe kokosnootschaal, gemixt met water. Dit is dus niet kokoswater, de vloeistof die al in de kokosnoot aanwezig is. Kokosmelk wordt van oudsher gebruikt als drankje of toevoeging aan koffie, soepen en andere gerechten. Het kan weliswaar ook een fijn, smeerbaar middel voor je haar vormen. Kokosmelk kan het vochtpeil van je haar in balans helpen brengen en het haar versterken.

Kokos 5
Kokos 6

WAT DOET KOKOSMELK VOOR JE HAAR?

Kokosolie wordt geprezen als een voedingsrijke vetbron die goed is voor haar, huid en nagels. De olie is weliswaar maar één van de ingrediënten van kokosmelk. Kokosmelk heeft nog veel meer te bieden. Zo is kokosmelk rijk aan laurinezuur, dat de haarschubben kan helpen versterken. Sterke haarschubben vormen de basis van een goede bos haar. Verder bestaan onze lokken uit keratine, een type proteïne dat wordt ondersteund door het type proteïnen dat je eet. Kokosmelk bevat heel veel proteïne kan daardoor je haar sterk houden. Bovendien is kokosmelk een vitaminebron: er zit vitamine C, E, B1, B3, B5 én B6 in! Een verzameling van micronutriënten die je haar gezond helpen houden.