Soorten Vitamine C in huidverzorging | Garnier
Vitamine c header Vitamine c header

Soorten Vitamine C: puur Vitamine C en Vitamine C in huidverzorging

   

Wat is de rol van vitamine C in skincare?

Er is behoefte aan een stralende, egale huid zonder pigmentvlekken en donkere plekjes na acne. Vitamine C is een krachtige actieve stof de huid te ondersteunen in het verbeteren van de teint en van de huidtextuur. Vitamine C staat bekend als een krachtige antioxidant en kan helpen om de huid te beschermen tegen oxidatieve stress wat cel beschadigingen kan veroorzaken waardoor meer rimpels ontstaan.

Wat is vitamine C en in welke vormen komt het voor?

Vitamine C is een in wateroplosbare vitamine. De wetenschappelijke naam is ascorbinezuur. Het menselijk lichaam kan vitamine C niet zelf aanmaken en daarom moet het worden verkregen uit externe bronnen, zoals fruit en groenten.

Hoewel vitamine C bekend staat als een krachtige antioxidant, is het erg gevoelig voor licht en zuurstof. Je zult bijvoorbeeld ook zien dat onze formules met puur vitamine C na openen korter houdbaar zijn dan onze formules met vitamine Cg.

Onze uitdaging in het laboratorium was dus om vitamine C stabiel te maken in onze formule en ervoor te zorgen dat de huid optimaal profiteert van de effectiviteit van de stof. Zo hebben we ervoor gekozen om in sommige van onze vitamine C-producten te formuleren met een vitamine C-derivaat, ook wel vitamine C afgeleide: vitamine Cg, ook bekend als ascorbyl glucoside.

Puur vitamine C (abcorbinezuur): dit zijn de voordelen

Puur vitamine C is een krachtig actief ingrediënt. De antioxidant staat bekend om de eigenschap om een doffe huid een stralend effect te geven. Na 3 jaar wetenschappelijk onderzoek is ons laboratorium erin geslaagd om onze hoogste concentratie puur vitamine C (10%), van natuurlijke oorsprong, te stabiliseren in een minimalistische formule. Dit is de formule van het Garnier Vitamine C Glow Booster nachtserum. De formule is krachtig voor het meest optimale vitamine C resultaat. Het is aan te raden het serum binnen 3 maanden na openen op te maken.

Wat is een vitamine C derivaat en wat zijn de voordelen?

Vitamine C is van nature instabiel wanneer het wordt blootgesteld aan verschillende externe factoren, zoals zuurstof en zonlicht, waardoor het moeilijk is om het op betrouwbare wijze te formuleren in cosmetische producten. Een vitamine C derivaat zoals Ascorbyl Glucoside, tetrahexyldecyl ascorbaat, en Ascorbyl Palmitate heeft de voordelen van vitamine C, maar dan in een gestabiliseerde formule. De houdbaarheid na openen van vitamine C formules met een derivaat is vaak langer dan die van puur vitamine C.

Het vitamine C derivaat dat wij in onze huidverzorgingsproducten gebruiken noemen we vitamine Cg. Vitamine Cg is vitamine C met een glucosemolecuul eraan gebonden (de "g" staat voor glucose), wat de stabiliteit van het molecuul vergroot. Het laboratoria van Garnier heeft dus slim gebruik gemaakt van een groene chemische reactie: biotransformatie van vitamine C naar vitamine Cg. Het stabielere Vitamine Cg wordt, na applicatie op de huid, via een transformatiestap alsnog omgezet in Vitamine C. Deze verandering is voornamelijk te danken aan een enzym (een stof die van nature aanwezig is in de huid) dat de glucose afbreekt en je huid laat profiteren van de vitamine C die gedurende de dag vrijkomt. Er is dan ook geen risico op afbraak of verlies van effectiviteit voor krachtige skincare formules.

Wat maakt Vitamine Cg Green Science?

Garnier zet zich in voor Green Beauty, waarbinnen Green Sciences een belangrijk onderdeel is. Hierin werkt Garnier zich toe naar groenere wetenschappen en formules, maar wat betekent dat voor vitamine Cg? De Green Science van Garnier is opgebouwd uit vier pijlers waarbij transformatie enbij het gebruiken van vitamine Cg. Vitamine Cg van Garnier heeft een natuurlijke oorsprong en is afkomstig van hernieuwbare bronnen. Bij Garnier drijven onze duurzame overtuigingen onze laboratoria om duurzamerevitamine Cg) en slimme formules met maximale werkzaamheid en minder impact.

Wie kan vitamine C gebruiken?

Vitamine C kan worden gebruikt door alle vrouwen en mannen met pigment- of dofheidsproblemen, ongeacht hun huidtype. Mensen met een gevoelige huid kunnen ook producten met vitamine C gebruiken, mits de formule voor hen geschikt is. Onze nieuwe vitamine C-producten zijn getest door dermatologen en zijn ook geschikt voor een gevoelige huid.

Het Garnier assortiment met Vitamine C producten

Vitamine C is terug te vinden in verschillende huidverzorgingsproducten, waaronder crèmes, toners en reinigers. De vitamine is het meest effectief in serums die meer geconcentreerd zijn. Kies jouw favorieten of verwen jezelf met de gehele routine.

De basis van elke gezichtsverzorging is een gereinigd gezicht. Verwijder make-up met het Micellair Reinigingswater met vitamine C*. Reinig daarna je huid grondig maar mild met de Glow Booster reinigingsgel met vitamine C* die een zachte reiniging biedt zonder de huid uit te drogen. De foam-to-cream formule voelt heerlijk aan op de huid.

Geef jouw huid een vitamine C boost met onze vitamine C serums. Het Anti-Pigmentvlekken Vitamine C* Serum bevat een cocktail van vitamine c*, salicylzuur en niacinamide voor een egaliserend resultaat. Het Vitamine C Nachtserum met 10% Puur Vitamine C is onze meest geconcentreerde formule met pure vitamine C voor een zichtbaar gladdere, stralende en uitgeruste huid na het eerste gebruik.

Verzorg de huid rondom de ogen met de Glow Booster Oogcrème met Vitamine C* die effectief de tekenen van vermoeidheid en huidveroudering vermindert.

Voor een extra hydratatie boost breng je ook de zachte dagcrème met vitamine C* aan. Voor dagelijkse verzorging heeft Garnier een innovatieve vitamine C* serum cream. De vitamine C* serum cream bevat SPF 25, wat de huid tegen zonschade helpt beschermen. Voor een glowy look en zeer hoge zonbescherming gebruik je de Dagelijkse Glowy UV Fluid SPF50+ met Vitamine C*.  De fluid is een ultradunne crème die de huid een gezonde glow geeft en haar beschermt tegen zonschade. Ontdek ook de Garnier Ambre Solaire Anti-Pigmentvlekken Fluid met zeer hoge bescherming SPF50+, vitamine C* en vitamine E.

Voor een heerlijk verwenmoment kun je 3x per week kiezen voor Garniers vitamine C* sheetmask. Dit is een doeltreffende manier om de vitamine C nog beter door de huid op te laten nemen. Geef jouw huid een glow boost in slechts 15 minuten! Dit gezichtsmasker is verrijkt met Vitamine Cg en Niacinamide, voor een stralend effect.

Benieuwd naar het verschil tussen een serum & serum cream? Lees meer.

*Vitamine Cg is een afgeleide van Vitamine C.