Wat is een serum cream? | Garnier
Wat is een serum cream header L wat is een serum cream header

Wat is een serum cream?

Er komen aan de lopende band nieuwe verzorgingsproducten uit, van serums tot essences en speciale exfoliators. Maar welke producten heb je nu echt nodig? Serums zijn inmiddels een ‘gouden standaard’ geworden in complete huidverzorgingsroutines. Een uitgebreide huidverzorgingsroutine met tot negen stappen, zoals sommigen doen, is weliswaar niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen zijn op zoek naar gemak en tegelijkertijd effectiviteit. Dat is de reden dat twee-in-één producten zo populair zijn. Maak kennis met serum cream, letterlijk een serum in de vorm van een crème. Garnier heeft hier een speciale lijn voor in het leven geroepen met verschillende serum creams, verrijkt met vitamine C tegen zonschade of lavendel tegen fijne lijntjes. Lees hier waarom je routine niet compleet is zonder serum cream.

Wat is een serum cream?
Denk aan BB cream: dit is niet alleen een dagcrème (vaak met SPF) maar ook een lichtgewicht foundation. Met zo’n hybrideproduct is je huid in één keer verzorgd; gehydrateerd én voorzien van een laagje camouflage voor een effen huid waardoor je geen roodheid of onzuiverheden meer ziet. Hetzelfde kun je verwachten van een serum cream. Het is een ademende dagcrème die ervoor zorgt dat de huid intensief gehydrateerd wordt, en tegelijkertijd is het een serum. Een serum is niet hetzelfde als een dagcrème. Een serum op zichzelf is meestal een vloeistof of gel die een hoge concentratie huid-actieve stoffen bevat. Die stoffen kunnen dieper doordringen dan andere stoffen, zoals stoffen die enkel een vochtinbrengende werking hebben. Actieve ingrediënten die momenteel populair zijn, zijn vitamine C, hyaluronzuur en vitamine A. Vitamine C en A zijn antioxidanten die werken op specifieke huidproblemen zoals rimpels, puistjes of pigmentvlekken. In een serum crème is het serum verwerkt in een crème, waardoor het dus een crème-textuur heeft.

Welke serum cream kiezen voor jouw huid?
Een serum of serum cream is geschikt voor alle leeftijden. Hiernaast is er een serum of serum cream te vinden voor elk huidtype en huidbehoefte. Een serum is de beste manier om huidproblemen aan te pakken vanwege de hoge concentratie aan werkzame ingrediënten en potentie. Kijk bij het kiezen van een serum of serum cream daarom naar het huidprobleem dat je aan wilt aanpakken. De meeste basisserums bevatten een combinatie van antioxidanten, die de huid veel goed doen.

Een hydraterend serum bevat bijvoorbeeld hyaluronzuur en peptiden. Het maakt de huid vol, veerkrachtig en jeugdig van uitstraling. Een paar van de beste anti-aging ingrediënten in serums zijn lavendel en vitamine C. Garnier heeft bijvoorbeeld een serum cream met lavendel als doeltreffend actief ingrediënt tegen zichtbare tekenen van huidveroudering. De lavendelbloem werkt antioxiderend, wat betekent dat het helpt beschermen tegen vrije radicalen en daarmee rimpels en fijne lijntjes kan aanpakken. Het vitamine C-serum van Garnier is een belangrijke anti-aging formule. Niet alleen als je al tekenen van huidveroudering, zoals pigmentvlekken, hebt maar ook als preventie. Vitamine C helpt donkere vlekken op de huid op te lichten. Ook biedt Garnier een hyaluronzuur serum cream. Hyaluronzuur is een van de beste ingrediënten op de markt om de huid intensief te hydrateren, zodat deze de hele dag mooi zacht en stralend blijft. Deze formules zijn niet-comedogeen, dus verstoppen de poriën niet. De slimme producten zijn lichtgewicht. Daarom zijn ze ook perfect om te gebruiken als basis onder make-up of als je dagelijkse basis voordat je de zon in gaat. Vooral de vitamine C serum cream helpt namelijk effectief tegen mogelijke zonschade.

Hoe serum cream te gebruiken?
Een serum cream kun je twee keer per dag aanbrengen, in de ochtend en in de avond. Smeer de serum cream direct na het reinigen van gezicht en hals op de huid. Sla hierbij vooral je hals en decolleté niet over. Begin de dag bijvoorbeeld met een goede reiniger naar keuze zoals de Garnier Bio reinigingsgel met citroengras of de Garnier Skin Active micellaire reinigingsgel voor de gevoelige huid. Gebruik hierna een toner om de huid extra goed te reinigen, uit te balanceren en poriën zichtbaar te verkleinen. Nu is het tijd voor jouw serum of serum cream. Heb je gekozen voor een serum cream? Dan hoef je hierna niet perse nog met moisturizer te smeren, maar dit kan natuurlijk wel. Vergeet hierna nooit je breedspectrum zonbescherming, want UV-straling is een van de voornaamste redenen waarom je huid vroegtijdig veroudert en de kans op huidkanker vergroot. Breng daarnaast een oogcrème aan op de delicate huid onder je ogen en gebruik een paar keer per week een sheetmasker zoals het Garnier Skin Active tissue masker met vitamine C of het Garnier Skin Active tissue masker met kamille. Serum creams zijn echt een bonus voor de huid. Serums alsook serum creams versmelten snel en eenvoudig met je huid – om daar een effectieve dosis actieve ingrediënten af te geven en op te laten nemen door de huid.


Een vitamine C derivaat zoals vitamine Cg heeft de voordelen van vitamine C, maar dan in een gestabiliseerde formule. Vitamine C is van nature instabiel wanneer het wordt blootgesteld aan verschillende externe factoren, zoals zuurstof en zonlicht, waardoor het moeilijk is om het op betrouwbare wijze te formuleren in cosmetische producten. De houdbaarheid na openen van vitamine C formules met een derivaat is vaak langer dan die van puur vitamine C.

*Vitamine Cg = een afgeleide van Vitamine C