Garnier zet zich in voor green beauty | Garnier
first fixed slider

Toegewijd aan green beauty voor ons allemaal

Als ’s werelds toonaangevende merk voor natuurlijke schoonheid hebben wij de mogelijkheid om een positieve impact te creëren. Dit doen we door de weg vrij te maken voor duurzame schoonheid die voor iedereen toegankelijk is.

DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE1 JUN23
DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE3 JUN23

Meer solidariteit en inclusiviteit

Wij ondersteunen 1431 gemeenschappen als onderdeel van onze Solidarity Sourcing-programma's en onze samenwerking met Plastics For Change. Ons doel is om tegen 2025 1500 gemeenschappen te ondersteunen.

Lees meer

Groenere wetenschappen en formules

In 2022 waren onze formules voor 82% biologisch afbreekbaar*. 63% van onze ingrediënten was van biologische oorsprong of afkomstig van overvloedige mineralen. Tegen 2025 zullen we nog steeds hoogwaardige formules voor jouw haar en huid ontwikkelen, met respect voor de natuur en met behulp van Green Sciences, zoals biotechnologie.

*Volgens OECD 301 of vergelijkbare tests.

Lees meer

DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE4 JUN23
DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE5 JUN23

Meer gerecyclede en recyclebare verpakkingen

In 2022 hebben we 15.800 ton nieuw plastic bespaard door gebruik te maken van gerecycled plastic. 83% van ons PET-plastic is afkomstig van gerecycled materiaal. Tegen 2030 zullen al onze producten worden gemaakt met 100% gerecycled plastic en zullen ze volledig recyclebaar, hervulbaar of herbruikbaar zijn.

Lees meer

Meer duurzame energie

Sinds 2005 hebben we het waterverbruik in onze fabrieken en distributiecentra met 55% verminderd en de CO2-uitstoot met 82% verlaagd. Tegen 2025 zal 100% van onze fabrieken gebruikmaken van duurzame energie.

Lees meer

DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE6 JUN23
DMI Garnier Green Beauty Cruelty icon Landing Page  Inter May2023

Goedgekeurd door Cruelty Free International

Alle producten van Garnier zijn officieel goedgekeurd door het Cruelty Free International Leaping Bunny Programme, de grootste organisatie die zich inzet voor de stopzetting van dierproeven.

Lees meer


Duurzaamheidsrapport 2022

We hebben ervoor gekozen ons duurzaamheidsrapport
beschikbaar te stellen om transparante
informatie te kunnen geven over onze handelingen.

4 CONTENTBLOCKB

Labels voor ecologische en sociale impact

Ontdek de impact van je favoriete Garnier haarverzorgingsproducten op het milieu en de maatschappij om duurzamere keuzes te maken.

Lees meer

first fixed slider

ONZE PARTNERS

Plastics For Change

Sinds 2020 heeft Garnier zijn krachten gebundeld met Plastics for Change om maatschappelijke problemen aan te pakken via plastic afval. Dit doen we door Ocean Bound Plastic in India in te zamelen, waarbij niet-officiële inzamelaars en hun gezinnen hun levensonderhoud kunnen verbeteren.

Lees meer

DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE11 JUN23 (2)
DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE12 JUN23 (2)

Werken om de oceanen te beschermen tegen de grootste uitdagingen van deze tijd

Sinds 1986 hebben vrijwilligers meer dan 162.000 ton afval van stranden en waterwegen ingezameld als onderdeel van de International Coastal Cleanup® van deze non-profitorganisatie.

Lees meer

Het is ons gelukt!

Sinds 2019 heeft Garnier met trots de krachten gebundeld met Ocean Conservancy om consumenten en werknemers over de hele wereld op de been te brengen voor het behoud van mariene ecosystemen. Tijdens deze opschoondagen hebben 804 deelnemers over de hele wereld tot op heden meer dan 60,6 ton afval van stranden en waterwegen ingezameld.

Lees meer

DMI CORPO GREENBEAUTY BP MODULE13 JUN23 (2)
first fixed slider

Meer solidariteit en inclusiviteit

In 2022 hebben we met onze acties wereldwijd 1.431
gemeenschappen ondersteund. Rond 2025 zullen 1.500 gemeenschappen deel uitmaken
van ons Solidarity Sourcing-programma.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe helpt Garnier boeren?

Het verantwoorde inkoop-programma geeft mensen die normaal gesproken uitgesloten zijn van de arbeidsmarkt toegang tot werk en een duurzaam inkomen. We zijn toegewijd aan het implementeren van eerlijke handelspraktijken in de gehele toeleveringsketen, waarbij we boeren en arbeiders willen ondersteunen en versterken om hen te helpen hun inkomsten en bestaansmiddelen te verbeteren. We bieden ook trainingen om hun vaardigheden in de landbouw te verbeteren en hen de nieuwste kennis over biologische landbouw te geven.

Hoe helpt Garnier de lokale economie?

We vergemakkelijken de toegang tot gezondheidsdiensten of mechanismen voor welzijnsbescherming voor veel van de kleine bedrijven waar wij mee samenwerken. In 2022 stelde ons verantwoorde inkoop-programma 1.431 gemeenschappen met sociale of financiële uitdagingen in staat toegang te krijgen tot of het behouden van een baan en een eerlijk inkomen. Verder werken we wereldwijd ook samen met NGO’s om gemeenschappen te versterken door middel van maatschappelijk verantwoorde inkoop-programma's.

Groenere wetenschappen en formules

In 2022 was 63% van onze ingrediënten van biologische oorsprong, afkomstig van overvloedige mineralen of uit circulaire processen. Onze formules waren voor 82% biologisch afbreekbaar*. Tegen 2030 zal 95% van de ingrediënten biologisch zijn, afkomstig van overvloedige mineralen of uit circulaire processen.
*Volgens OECD 301 of vergelijkbare tests.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat betekent duurzaam inkopen?

Bij het kiezen van leveranciers houdt Garnier rekening met ethische kwesties, de impact op het milieu en maatschappelijke factoren. We willen dat onze ingrediënten op verantwoorde en duurzame wijze worden geproduceerd en geoogst. Dit omvat de boeren, het land dat wordt gebruikt, de landbouwpraktijken, lokale gemeenschappen en nog veel meer inkoop aspecten.

Waarom is duurzaam inkopen belangrijk?

Garnier vindt duurzaam inkopen belangrijk omdat het ons doel is ervoor te zorgen dat onze hernieuwbare materialen zich in overvloed kunnen herstellen, om de biodiversiteit te bevorderen en impact op klimaatverandering te verminderen.

Hoe kunnen we de biodiversiteit beschermen?

Via programma's zoals het Respectful Bee Welfare Program, koopt Garnier alle ingrediënten afkomstig van bijen op duurzame wijze in via een netwerk van verantwoordelijke imkers en leveranciers. Een ander voorbeeld is ons Solidarity Sourcing-project, dat in 2019 is opgestart in samenwerking met Pronatura en MexiAloe. Dit programma bereikte in 2022 56 begunstigden in vier dorpen en helpt gezinnen bij de overstap naar biologische landbouwpraktijken, waaronder initiatieven om de biodiversiteit in de beschermde zones rondom hun boerderijen te beschermen.

Hoe ziet de duurzame inkoopstrategie van Garnier eruit?

We zetten ons in voor de bescherming van biodiversiteit en de aarde door gebruik te maken van Green Sciences. Zo bieden we onze consumenten dezelfde hoge kwaliteit en zorgen we tegelijkertijd dat elk product van Garnier duurzamer is. Vandaag de dag is 89% van onze biologische ingrediënten afkomstig uit een duurzame bron. Ook voor onze verpakkingen heeft duurzame inkoop prioriteit. In 2022 was 98,5% van het papier en karton dat we gebruiken voor onze bijsluiters en vouwdoosjes al gemaakt van materiaal uit duurzaam beheerde bossen met bijvoorbeeld een FSC®-certificering.

Hoe wordt Garnier groener?

99% van onze nieuwe producten heeft een verbeterde maatschappelijke of ecologische voetafdruk.
Onze fabrieken stoten 82% minder CO2 uit* en dat terwijl we sinds 2005 95% meer produceren. Onze natuurlijke ingredienten worden steeds duurzamer ingekocht en lanceren in al onze productcategorieën formules van natuurlijke oorsprong. In 2022 hebben we de duurzaamheidsprestaties van onze fabrieken verbeterd en ons gebruik van nieuw plastic in verpakkingen gereduceerd. *SCOPE 1 EN 2 - MARKTGEBASEERD VOOR HET MERK GARNIER

Wat zijn Green Sciences?

'Green Sciences' is de overkoepelende term voor alle wetenschappelijke kennis, zoals het omzetten van natuurlijke grondstoffen in hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten door middel van extractie of fermentatie op een duurzame manier met respect voor het milieu. Garnier baseert zich op de nieuwste biowetenschappelijke kennis om de kracht van de natuur voluit te benutten in onze hoogwaardige, duurzame producten. We maken momenteel gebruik van Green Sciences vitamine Cg en hyaluronzuur.

Wat is groene cultivatie?

Landbouwpraktijken die de productie van natuurlijke grondstoffen bevorderen op een manier waarbij ecosystemen behouden blijven en de impact op het milieu wordt verlaagd. Het kan hierbij gaan om minder water gebruiken, minder CO2-uitstoot en minder afvalproductie.

Hoe ga je verantwoordelijk om met beauty?

Garnier is een voorloper op het gebied van transparantie en delen sinds 2017 de herkomst van onze ingrediënten. In juni 2020 hebben we labels ingevoerd voor de ecologische en sociale impact van onze producten, zodat consumenten duurzamere keuzes kunnen maken.

We kopen iedere dag meer van onze natuurlijke ingrediënten duurzaam in, met natuurlijke formules in al onze productcategorieën, zoals onze nieuwe biologische lijn. We hebben de duurzaamheidsprestaties van onze fabrieken verbeterd, het gebruik van nieuw plastic verminderd en de inzet van gerecycled materiaal verhoogd. Met onze Green Beauty-strategie kunnen we meer vooruitgang boeken door een end-to-end aanpak te hanteren wat betreft beauty. We zetten ons in om de impact van onze producten gedurende hun levenscyclus te verbeteren, natuurlijke hulpbronnen te behouden, schone energie te gebruiken en afval te voorkomen.

Wat betekent 'eco-ontworpen formule’?

Onze laboratoria meten de impact van onze producten door middel van levenscyclusanalyses op het milieu gedurende vele jaren. We richten ons op verbetering van de biologische afbreekbaarheid van onze formules, verkleining van onze watervoetafdruk en vermindering van de impact van onze producten op het aquatisch milieu.

Meer gerecyclede en recyclebare verpakkingen

In 2022 is 15.800 ton nieuw plastic bespaard dankzij het gebruik
van flessen van gerecycled plastic, zoals Micellair
Reinigingswater <400 ml, Fructis shampoo en conditioner,
welke stuk voor stuk gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic.
83% van ons PET-plastic is afkomstig van gerecycled materiaal.
Garnier streeft ernaar om tegen 2030 alle verpakkingen van 100%
gerecycled plastic te maken, waarmee 40.000 ton nieuw plastic
wordt bespaard.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke kunststoffen zijn recyclebaar?

Tegenwoordig maakt Garnier voor zijn verpakkingen vooral gebruik van PET (polyethyleentereftalaat), PP (polypropyleen) en PE (polyethyleen). Deze materialen zijn meerdere keren te recyclen en hergebruiken. Het zijn de meest gerecyclede kunststoffen ter wereld.

PCR (Post-Consumer Recycled) kunststoffen worden gerecycled uit plasticafval van consumentenproducten. Garnier zet zich in om tegen 2030 100% PCR of biologisch geproduceerde kunststoffen te gebruiken. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de bewustwording te vergroten over welke delen van onze producten kunnen worden gerecycled. We ontwikkelen video's en tutorials over verschillende soorten plastic en recyclingstromen.

Hoe vermindert Garnier plastic?

Onze strategie om te komen tot eco-ontworpen verpakkingen is gebaseerd op vier pijlers: gebruik van gerecyclede materialen, herontwerp, innovatie, en hergebruik en recycling.

· Innovaties
Een van de plasticreducerende innovaties waar we het meest enthousiast over zijn, is onze Loving Blends Solid shampoo, de ultieme 'zero plastic'-oplossing. Deze is in 2020 gelanceerd en heeft een verpakking van 100% FSC-gecertificeerd karton. In 2022 heeft het volledige Loving Blends-assortiment een nieuwe verpakking gekregen, met nieuwe navulflessen die lichter en stabieler zijn, met een afneembare dop en een bredere hals. Daarnaast hebben we navulzakken voor onze iconische lijn ontwikkeld waarbij 73% minder plastic wordt gebruikt dan voor flessen. Ook hebben we in 2022 Micellar Cleansing Water in Europa vernieuwd met flesjes gemaakt van 100% gerecycled plastic*, wat per jaar een besparing oplevert van 2.218 ton nieuw plastic**. We gaan door met de inzet van duurzame, innovatieve technologieën met de lancering van onze eerste Micellar Cleansing Water All-In-1 fles, gemaakt van 100% gerecycled PET-plastic* van voorheen niet recyclebaar plastic afval***.

· Bestaande producten
Het is ons doel om het plastic in onze verpakkingen lichter te maken en te vervangen door recyclebaar of gerecycled plastic in plaats van nieuw plastic te gebruiken. Hiervoor hebben we een grote − bij voorkeur lokale − bron nodig van Post-Consumer Recycled Plastics en andere duurzame materialen. In nauwe samenwerking met onze verpakkingenleveranciers en plasticfabrikanten ontwikkelen we robuuste inkoopbronnen voor PCR, met als doel 100% te behalen tegen 2030.

· Resultaat
In 2022 heeft ons gebruik van gerecycled plastic 15.800 ton nieuw plastic bespaard. Tegen 2030 zullen al onze producten zonder nieuw plastic worden gemaakt en zijn al onze verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar. Dit levert een besparing op van 40.000 ton nieuw plastic per jaar.

· Gemeenschap
Samen met onze partner, de ngo Plastics for Change, recyclen we tonnen plastic en bieden we afvalinzamelaars in India een stabiel inkomen en toegang tot sociale voorzieningen. Ons eerste centrum voor plasticinzameling is in 2022 geopend in Chennai, India. We zien het als onze verantwoordelijkheid om recycling te stimuleren onder onze consumenten. Zo kunnen we voorkomen dat plastic in het milieu terechtkomt.

*100% in Europa sinds oktober 2022 voor flesjes van 400 ml en lager; m.u.v. dop, kleurstoffen en additieven
**Gebaseerd op productieaantallen 2022
***Beschouwd als verloren grondstof omdat ze niet worden meegenomen in bestaande recyclingstromen

Hoe wordt plastic gerecycled?

Recyclebaar plastic wordt ingezameld, schoongemaakt en gesorteerd op type plastic. Vervolgens wordt het versnipperd, gewassen, gesmolten en omgevormd tot pellets of granulaat. Van dit gegranuleerde plastic worden nieuwe verpakkingen gemaakt.

Garnier heeft een nieuwe, volledig gerecyclede en recyclebare fles van PET-plastic ontwikkeld voor zijn populaire Micellar Water met behulp van de baanbrekende oneindig recyclebare technologie van Loop Industries.

Hoe worden verpakkingen hergebruikt?

Garnier zet zich in om herbruikbare of hervulbare systemen te promoten door middel van nieuwe partnerschappen en modellen. Bekijk eens onze Loving Blends navulbare eco-verpakking.

Wat is nieuw plastic?

Nieuw of virgin plastic is nieuw gefabriceerd plastic dat nog nooit in een product is gebruikt of eerder is verwerkt. Recyclingfabrieken gebruiken nieuw plastic dat door consumenten wordt weggegooid als hun grondstof. Garnier streeft naar een besparing van 40.000 ton nieuw plastic per jaar. We innoveren onze verpakkingen, zodat ze tegen 2030 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Tegen die tijd bevatten onze producten niet langer nieuw plastic, maar 100% Post-Consumer Recycled (PCR) plastic of plastic van biologische oorsprong.

Hoe verlaagt Garnier het gewicht van zijn verpakkingen?

Garnier werkt aan verlaging van het gewicht en de omvang van verpakkingen door het ontwerp van doppen en plastic flessen aan te passen, het formaat van zakjes te verkleinen en de voering uit zakjes te verwijderen. Daarnaast werken we aan nieuwe, plasticvrije verpakkingen en alternatieven voor wegwerpverpakkingen.

Door onze plastic verpakkingen lichter te maken, hebben we in 2022 15.813 ton nieuw plastic bespaard. We blijven onze plastic verpakkingen lichter maken, met als doel een besparing van 40.000 ton plastic in 2030.

Meer duurzame energie

In de afgelopen 17 jaar hebben we het waterverbruik in onze fabrieken met 55% verminderd en de CO2-uitstoot met 82% verlaagd.
Tegen 2025 zal 100% van onze fabrieken gebruikmaken van duurzame energie.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe verminderen we onze CO2-uitstoot?

Al onze fabrieken werken aan het verlagen van de CO2-uitstoot door de energie-efficiëntie te verhogen. Dit doen ze door een beter ontwerp en betere isolatie van gebouwen, door gebruik te maken van energie-efficiënte technologieën voor industriële processen en door meer hernieuwbare energie lokaal in te kopen.

Hierdoor hebben we onze ecologische voetafdruk in de periode van 2005 tot 2022 met 82% verkleind. Ons doel is echter dat al onze industriële locaties tegen 2025 100% hernieuwbare energie gebruiken. Dit doen we door gebruik te maken van technologieën die voor elke locatie het meest geschikt zijn: biomethanisatie, zonnepanelen, biomassa, windenergie, enz.

Hoe verminderen we ons energieverbruik?

Binnen onze productiefaciliteiten en distributiecentra optimaliseren we ons energieverbruik verder, met als doel om in 2025 100% hernieuwbare energie te gebruiken.

Wat is een duurzame fabriek?

Een duurzame fabriek is een fabriek die haar energiebehoefte vermindert door middel van energiezuinige benaderingen, verbetering van de energie-efficiëntie van haar faciliteiten (gebouwen, apparatuur, industriële processen, enz.) en het gebruik van lokale hernieuwbare energie.

Wat is een duurzame fabriek?

Garnier kijkt goed naar het watergebruik in alle vestigingen om het industriële waterverbruik aanzienlijk te verminderen. We hebben al drie 'waterlus'-fabrieken, waar 100% van het gebruikte industriële water (bijvoorbeeld voor reiniging en koeling) herbehandeld, gerecycled of hergebruikt is. Voor deze processen hebben we geen vers drinkwater meer nodig.

Door water van hoge kwaliteit in een interne kringloop te behandelen en te hergebruiken, kunnen we ons waterverbruik en de milieu-impact van de fabriek verminderen. In onze drie 'waterlus-fabrieken' is de efficiëntie van het waterbeheer verhoogd. Zij vormen een bron van inspiratie voor andere fabrieken over de hele wereld. We streven naar 100% waterlus-fabrieken in 2030.

Hoe vermindert Garnier zijn CO2-impact?

In het kader van onze voortdurende inspanningen om de impact van onze producten op het milieu te verminderen, ondersteunen we alle industriële vestigingen van Garnier de komende jaren bij het invoeren van 100% hernieuwbare energie.

Meer acties tegen plasticvervuiling

Sinds 2019 slaat Garnier de handen ineen met Ocean
Conservancy in de strijd tegen plasticvervuiling.
We hebben de afgelopen jaren wereldwijd duizenden
medewerkers gemobiliseerd om mee te doen aan
de International Coastal Cleanup in het kader van
onze inspanningen om plasticvervuiling aan te pakken.
Daarnaast maken we ons sinds 2020 als partner van
Plastics for Change sterk voor een eerlijk tarief en
betere werkomstandigheden voor afvalinzamelaars
in India, en de promotie van recycling.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat doet Garnier om de oceanen te beschermen?

Om ook buiten de schoonheidsindustrie een positief verschil te maken, werken we samen met Ocean Conservancy, een ngo die zich al ruim 30 jaar inzet om het tij voor plastic in de oceanen te keren. Samen vragen we aandacht voor het belang van het schoonmaken van oceanen en stranden en stimuleren we onze medewerkers en consumenten om mee te doen aan de jaarlijkse International Coastal Cleanup van Ocean Conservancy, 's werelds grootste eendaagse vrijwilligersactie om oceaanplastic te bestrijden. Garnier gaat nog een stap verder met de opening van het eerste Plastic Waste Collection Center in India om zogeheten Ocean Bound Plastic te verzamelen. We hopen op een groot effect, niet alleen voor het milieu maar ook voor de lokale gemeenschap. We streven ernaar om in het eerste jaar 2.000 ton Ocean Bound Plastic in te zamelen, samen met 50 lokale medewerkers en 300 afvalinzamelaars in de lokale gemeenschap.

Wat is plasticvervuiling?

Plasticvervuiling is de laatste decennia uitgegroeid tot een urgent probleem. Vandaag de dag wordt jaarlijks meer dan 350 miljoen ton plastic geproduceerd, en slechts 20% van het plasticafval wordt wereldwijd gerecycled. De rest wordt afval en vervuilt ons milieu. Ruim 75% van al het plastic dat wereldwijd is geproduceerd, is afval geworden. Plasticvervuiling is schadelijk voor in het wild levende dieren en natuurlijke ecosystemen, en draagt bij aan klimaatverandering.

Hoeveel plastic zit er in de oceanen?

Ieder jaar komt er zo'n 12,7 miljoen ton plastic in de oceanen terecht. Wetenschappers voorspellen dat er tegen 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zijn. De wereld dumpt elke minuut het equivalent van één vuilniswagen vol plastic in de oceanen. (Bron: UN Environment Programme https://environmentlive.unep.org/marinepollution).

Hoe komt plastic in de oceanen terecht?

Plasticvervuiling in de oceanen wordt grotendeels veroorzaakt door mensen die niet de mogelijkheid hebben om hun afval op een verantwoorde manier weg te gooien. In plaats daarvan belandt hun plasticafval vaak in lokale rivieren, die uiteindelijk naar de oceanen stromen. De kern van het probleem is plasticvervuiling die wordt veroorzaakt door bedrijfsmodellen die wegwerpverpakkingen ondersteunen; slecht afvalbeheer waardoor plastic in het milieu terechtkomt; en een toeleveringsketen die momenteel vijf keer meer nieuw plastic produceert dan gerecycled plastic.

Wat zijn de gevolgen van plastic in de oceanen?

Meer dan 800 soorten zeedieren hebben last van plasticvervuiling, door het inslikken, verstrikt raken of chemische verontreiniging. Het is de doodsoorzaak van miljoenen zeevogels en zeezoogdieren. Sommige mariene soorten worden met uitsterven bedreigd als gevolg van plasticvervuiling in de oceanen. Het inslikken van plastic door zeedieren veroorzaakt gezondheidsproblemen die zich via de voedselketen verspreiden naar grotere zeedieren en uiteindelijk naar de mensen door deze dieren te consumeren. Plastic in zee vervuilt ook het zeewater, waardoor het zuurstofgehalte daalt en zeedieren als walvissen, dolfijnen en pinguïns in hun voortbestaan worden bedreigd. Vogels en landdieren raken verstrikt in het plastic op stranden. Het vormt een bedreiging voor mariene ecosystemen. De microplasticdeeltjes die in de ocean drijven zijn namelijk giftig voor alle levende wezens.

Waarom hebben jullie gekozen voor Plastics For Change als partner?

Bij Garnier zien we het als onze plicht om mensen wereldwijd te ondersteunen. We zetten ons sinds 2008 in voor Solidarity Sourcing-programma's en we willen doorgaan met de inkoop van ingrediënten en materialen die in maatschappelijk opzicht een verschil maken. We hopen tegen 2025 duizend gemeenschappen te ondersteunen.
Meer dan drie miljard mensen op de wereld leven zonder toegang tot georganiseerde afvalinzameling. Dat is bijna de helft van de wereldbevolking. Sommige van de meest kansarme mensen ter wereld zamelen dit afval in om wat inkomsten te verdienen. Deze afvalinzamelaars, veelal vrouwen, leven vaak onder de armoedegrens en werken onder erbarmelijke omstandigheden. Via Plastics For Change steunt Garnier de holistische ontwikkeling van de afvalinzamelaars in India. Plastics For Change steunt onderwijs voor kinderen, gezondheidszorg, voeding, financiële geletterdheid en de bevordering van de zelfbeschikking van meisjes en vrouwen − het fundament van een gezonde, gelukkige gemeenschap.

Wat is Ocean Bound Plastic?

Ocean Bound Plastic is achtergelaten plasticafval dat binnen een straal van 50 km van de kust ligt en uiteindelijk in zee terechtkomt als gevolg van wind, regen, rivierstroming of de getijden.

Waarom openen jullie een inzamelingscentrum in Chennai?

Andrew Almack, de oprichter van Plastics For Change, heeft jarenlange ervaring in Zuid-Azië. Samen met zijn team heeft hij Chennai aangewezen als een belangrijk aandachtsgebied. We hebben daarom besloten om daar ons eerste Collection Center te openen. Chennai ligt aan de zuidoostkust van India, waar een enorme hoeveelheid plastic in de oceaan en in de rivieren terechtkomt. Dankzij de hulp van 300 afvalinzamelaars hopen we het in eerste jaar ruim 2.000 ton plastic in te zamelen.

Welke initiatieven neemt Garnier om plasticvervuiling wereldwijd te bestrijden?

Garnier past een innovatief beleid van verpakkingsoptimalisatie toe om de circulaire economie te bevorderen. We kijken ook verder dan alleen naar onze eigen producten om plasticvervuiling te bestrijden, onder meer door plasticafval in te zamelen. Ons Plastic Stewardship-programma is opgebouwd uit vier belangrijke pijlers en is volledig wetenschappelijk onderbouwd.

1. We verminderen plastic verpakkingen waar mogelijk:
- We innoveren om plasticvrije verpakkingen te ontwikkelen
- We zetten ons in om onze plastic verpakkingen lichter te maken

2. Nieuw plastic wordt uitgefaseerd
- In 2021 bestaat 31% van ons jaarlijkse plasticverbruik uit gerecycled plastic

3. We bouwen en ondersteunen circulaire modellen om de plastickringloop te sluiten
- We streven naar 100% recyclebare, hervulbare of composteerbare verpakkingen tegen 2025
- We zetten ons in om consumenten te helpen verpakkingen effectief te recyclen. We maken schattingen en hebben inzicht in het plasticafval op onze lokale markten

4. We pakken plasticafval actief aan
- We steunen de inzameling van plastic uit het milieu, samen met Ocean Conservancy en Plastics For Change


Duurzaamheidsrapport 2022

We hebben ervoor gekozen ons duurzaamheidsrapport
beschikbaar te stellen om transparante
informatie te kunnen geven over onze handelingen.