Garnier streeft naar duurzame schoonheid voor mens en milieu

Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten in onze producten wil Garnier ieders gezondheid, welzijn en natuurlijke schoonheid optimaliseren. Om de impact op het milieu te verminderen streven wij naar het gebruik van duurzame bronnen, het reduceren van de invloed van onze verpakkingen op het milieu en het verbeteren van het ecologische profiel van onze formules.

TRANSPARANTIE OVER ONZE NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

Gezondheid en welzijn van onze consumenten zijn prioriteit voor ons. We besteden grote aandacht aan de veiligheid van onze cosmetica. Garnier werkt in strikte overeenstemming met de huidige Europese en internationale wetgeving bij de keuze van onze ingrediënten. Verder volgen wij de ontwikkelingen in de wetenschap op de voet. De veiligheid en het gebruik van stoffen in producten is op de nieuwste inzichten gebaseerd. Daarnaast wordt bij het ontwikkelen van de formules de eventuele impact op het milieu automatisch geëvalueerd. Garnier garandeert dat haar ingrediënten en de producten waarin ze gebruikt worden veilig zijn.

DUURZAME PRODUCTIE

Biodiversiteit behouden door het gebruik van gevoelige ingrediënten te verminderen en de biologische afbreekbaarheid van onze producten te vergroten is een belangrijk doel van Garnier. Bij Garnier geloven we dat producenten een belangrijke rol spelen in het beschermen van biodiversiteit. Dit is waarom verantwoordelijke inkoop een belangrijk onderdeel van onze activiteiten is. De Sheaboter die we gebruiken, bijvoorbeeld, groeit op ecologische wijze in Burkina Faso.

ZORG VOOR HET MILIEU

Aangezien verpakkingen één van de grootste bronnen van CO2-uitstoot zijn, is Garnier toegewijd om de impact op het klimaat te verminderen door het verminderen van verpakkingen en door het gebruik van geryclede materialen, zoals R-PET en karton, te verhogen. Een initiatief waar we trots op zijn is het introduceren van één van de lichtste potten van de markt. Daarnaast beschikken al onze kartonnen en papieren verpakkingen over het FSC (Forest Stewardship Council) certificaat wat betekent dat de materialen uit bossen met duurzaam bosbeheer komen. Ook verminderen we energiegebruik en CO2-uitstoot door samen te werken met duurzame fabrieken. Blijven innoveren en stappen durven nemen staan hierbij voorop.

BESCHERM TOEKOMSTIGE GENERATIES

Garnier, als verantwoordelijk merk, is toegewijd om de risico's verbonden aan teveel blootstelling aan de zon te helpen voorkomen door zonnebescherming voor elk huidtype aan te bieden en het publiek te informeren. Zeker in de kinderjaren kan te veel blootstelling aan de zon zeer schadelijk zijn. Sinds 2006 steunt Garnier Ambre Solaire de Association of European Cancer Leagues (ECL) om mensen bewust te maken van het gevaar van teveel blootstelling aan te zon en om jongeren het belang van bescherming van de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon te leren.