De beste huidverzorging voor een acne-gevoelige huid | Garnier
GEBRUIK MICELLAIR 5 GEBRUIK MICELLAIR 4

AHA, BHA & Niacinamide: de beste ingrediënten om poriën optisch te verkleinen

Acne is een serieuze huidaandoening waarvan puistjes en onzuiverheden symptomen zijn. Wie heeft er niet eens in een vergrotende spiegel gekeken en oog in oog gestaan met alle verstopte of vergrote poriën op de neus (de plek waar ze vaak het meest zichtbaar zijn). Veel mensen willen poriën zichtbaar verkleinen. De beste ingrediënten om dit resultaat te bereiken zijn exfoliërende zuren en niacinamide, die Garnier op slimme wijze toepast. Poriën kunnen niet daadwerkelijk krimpen, maar ze kunnen wel kleiner ogen. En als ze verstopt zijn, lijken ze bovendien groter en kunnen ze zelfs verwijden. Daarom is een goede verzorgingsroutine zeer belangrijk. Effectief reinigen, exfoliëren en hydrateren, dat zijn belangrijke stappen. Leer hier meer.

Wat is een AHA versus een BHA?

Zowel AHA als BHA zijn een zuur en een exfoliant, wat zoveel betekent dat het dode huidcellen van de bovenste huidlaag en vuil uit de poriën verwijdert. Laten we eerst naar AHA (kort voor alfahydroxyzuur) kijken: dit is een type zuur waar verschillende zuren waaronder melkzuur onder valt. Garnier gebruikt bijvoorbeeld melkzuur in de producten voor een acne-gevoelig huid. Dit ingrediënt is van natuurlijke oorsprong en het wordt dus ingezet wegens de doeltreffend exfoliërende eigenschappen. Melkzuur is een van de zachtste soorten AHA's (dus ook geschikt voor een wat gevoeligere huid) en het helpt de celvernieuwing van de huid te versnellen voor een gladdere, stralende huid. Een BHA, ofwel salicylzuur, is een ander natuurlijk zuur, dat wordt gewonnen uit wintergroen. Het werkt als een peelingmiddel om de poriën te helpen ontstoppen. Garnier combineert deze zuren in het AHA + BHA Charcoal Anti-Onzuiverheden Serum. Dit serum exfolieert zachtjes, helpt de huid te zuiveren en onvolkomenheden en onzuiverheden te bestrijden.

Wat is niacinamide?

Niacinamide, ofwel vitamine B3, staat bekend om de verhelderende en verzachtende eigenschappen. Garnier gebruikt het in veel huidverzorgingsproducten omdat de verzachtende eigenschappen de vochtbarrière van de huid helpen herstellen. Bovendien vermindert dit ingrediënt zichtbaar donkere pigmentvlekken en acne-vlekken die kunnen achterblijven nadat een puistje of korstje net is verdwenen.

Waarom een serum voor een acne-gevoelige huid?

Misschien denk je eerst aan reinigen bij een acne-gevoelige huid, en dat is ook zeker van belang. Tel daar een serum bij op en je hebt een solide verzorgingsplan voor een onzuivere huid. Een serum is een geconcentreerde formule die actieve ingrediënten bevat die een specifiek huidprobleem – van pigmentvlekken tot dehydratatie of, inderdaad, acne – gericht aanpakt.

Wat is het beste serum voor een huid gevoelig voor acne?

Garniers innovatieve AHA + BHA Charcoal Anti-Onzuiverheden serum kan veel betekenen voor een onzuivere en een acne-gevoelige huid. In slechts drie weken is klinisch bewezen dat dit serum 35 procent van de onzuiverheden vermindert. Daarom noemen we het ook wel het beste acne serum. Het bevat een krachtige actieve cocktail met 4% AHA, BHA, niacinamide en houtskool. Dit zijn allemaal ideale ingrediënten om acne-symptomen te bestrijden zonder de huid te irriteren. Zachte exfolianten zoals AHA en BHA ontstoppen de poriën en vernieuwen het huidoppervlak. Niacinamide kan helpen om onvolkomenheden te verminderen en de huid te versterken. Bovendien is dit serum ook geformuleerd met houtskool, waarvan bekend is dat het helpt bij het absorberen van talg en het zuiveren van de huid. Dit is een effectieve combinatie die gericht werkt om puistjes en het verschijnen van puistjes, vlekken en imperfecties te verminderen. Het resultaat is een helderdere en egaler uitziende huid. Ideaal om puistjes tegen te gaan.

Waarom is een routine belangrijk bij acne?

Je zult resultaat in de huid zien, met uiteindelijk een gladdere, egalere huid, en minder puistjes als je vasthoudt aan een doeltreffende, op acne gerichte routine. De huid heeft daarbij soms even tijd nodig om te verbeteren. Hoewel vergrote poriën vaak gewoon genetisch zijn, is het ook zo dat wanneer je stappen in je huidverzorgingsroutine overslaat de kans groter wordt dat je poriën prominenter worden. Ze kunnen zelfs, zoals eerder al genoemd, verwijden. Verstopte poriën kunnen leiden tot mee-eters en acne. Daarom is het belangrijk om je aan een routine te houden die je huid schoon en kalm houdt. Garnier helpt je hier natuurlijk graag waar mogelijk bij. Let op: bij serieuze acne is het belangrijk om een dermatoloog te raadplegen.