Wat doet een serum voor mijn huid | Garnier
GEVOELIGE HUID 5 GEVOELIGE HUID 4

Wat doet een serum voor mijn huid?

Als je jouw huidverzorgingsroutine op eenvoudige wijze naar een hoger plan wil tillen dan is een serum ideaal. Er zijn talloze soorten serums die verschillende huidproblemen aanpakken: van pigmentatie tot acne-problemen en rimpels. Kies dus een serum voor jouw huidzorg. Zie een serum als de oplossing voor jouw meest dringende huidproblemen, waarmee je snel resultaat boekt. Het is daarbij wel belangrijk dat een serum juist wordt gebruikt. Een serum kan dan zomaar het antwoord zijn op een langverwachte wens: een stralende, gezond ogende huid. Lees in dit artikel alles wat je wil weten over serums.

Wat is een serum?

Serums zijn lichtgewicht huidverzorgingsproducten die zijn geformuleerd met één doel voor ogen: een hoge concentratie aan actieve ingrediënten voor de huid op je gezicht, hals en decolleté. Serums zijn dus bedoeld om hypergeconcentreerde waardes actieve ingrediënten te leveren aan de huid.

Het voordeel van serums is dat je er eentje kunt kiezen die past bij jouw huidtype- en zorgen. Kies daarom voor een serum dat aan de specifiek behoeften van jouw huid voldoet, zoals acne-problemen waaronder puistjes, of juist pigmentvlekken of rimpels. Het favoriete serum van een collega werkt misschien geweldig voor de fijne lijntjes van die persoon, maar zal niet werken op jouw hyperpigmentatie. Er bestaan dus verschillende soorten serums.

Wat is het verschil tussen serum en crème?

Een hydraterende crème, ofwel moisturizer, bevat lagere concentraties van actieve ingredienten en het bevat occlusieve stoffen die bedoeld zijn om water in te sluiten. Serums, daarentegen, bevatten hogere concentraties van actieve ingrediënten zoals salicylzuur, hyalonzuur of niacinamide. Maar liefst 70% van de formule kan bij Garnier-serums uit die vitale ingrediënten bestaan. De formule van een serum bevat bovendien een waterbasis zodat de ingrediënten beter kunnen inwerken in de huid. Precies wat je wil.

Wat is het voordeel van een serum naast andere huidverzorging?

Een serum is anders dan andere huidverzorgingsproducten wegens de hoge concentratie actieve stoffen. Daarmee kan een specifiek huidprobleem, zoals rimpels, hyperpigmentatie of onzuiverheden, doelgericht worden aangepakt. Serums zijn veel geconcentreerder dan crèmes. Ze kunnen daarom ook wat hoger geprijsd zijn, maar ze zijn ook een investering voor je huid. Hiernaast zal je met serums vaak sneller resultaat behalen bij specifieke problemen zoals puistjes. Dat komt dus door die concentratie actieve ingrediënten.

Hoe gebruik je een serum?

Wil je een serum aan je huidverzorgingsroutine toevoegen dan is het essentieel om te weten hoe en wanneer je het idealiter aanbrengt. Serum wordt meestal aangebracht als de tweede of derde stap in de huidverzorgingsroutine. Namelijk direct na je reiniger en (als je deze gebruikt) toner. Neem een hoeveelheid serum ter grootte van een erwt en strijk dit over een schone, droge huid. Wacht daarna 30 tot 60 seconden om resterende producten aan te brengen, zoals een vochtinbrengende crème, gezichtsolie en/of zonnebrandcrème. Je kunt een serum gerust dagelijks gebruiken. Kijk op de verpakking of ’s ochtends of ’s avonds beter is om het serum op je gezicht te gebruiken.

Wat zijn de beste serums?

Serums komen in verschillende soorten en maten die gericht jouw meest urgente huidproblemen kunnen verhelpen. Garnier biedt:

- Vitamine C serum tegen pigmentatie en voor een stralende huid
Vitamine C beschermt huidcellen tegen vrije radicalen en het remt de aanmaak van melanine in de huid. Dit zorgt ervoor dat hyperpigmentatie en bruine vlekken (pigmentvlekken) verminderen en je huid egaler wordt. De uitstraling van de huid verbetert ook want het oppervlak wordt stralender. Garnier’s Vitamine C Anti-Dark Spot Serum bevat een krachtige formule met vitamine C*, maar ook niacinamide (dat eveneens de poriën optisch verkleint) en salicylzuur (dat dode huidcellen en daardoor oppervlakkige pigmentatie verwijdert) tegen pigmentvlekken en oneffenheden. Klinisch onderzoek wijst uit dat pigmentvlekken zichtbaar verminderd lijken vanaf zes dagen na gebruik. Het doet de huid stralen als nooit tevoren.

- Serum met exfoliërende zuren tegen puistjes
Een triple threat durven we dit serum voor een acne-gevoelige huid wel te noemen. Het AHA + BHA Charcoal Anti-Onzuiverheden Serum van Garnier is een zeer geconcentreerde, lichtgewicht emulsie verrijkt met een mix van AHA en BHA (twee exfoliërende zuren waaronder salicylzuur die dode huidcellen verwijderen en de poriën intensief reinigen), houtskool (dat vet en vuil uit de poriën zuigt en de huid mooi matteert) en tot slot niacinamide. Niacinamide is nog zo’n steringrediënt dat de productie van natuurlijke huidvetten stimuleert en daarmee de weerbaarheid van de huid tegen invloeden van buitenaf versterkt. Een huid gevoelig voor acne kan namelijk vatbaar zijn voor externe factoren waardoor de huid meer puistjes en mee-eters gaat vertonen. Voor optimaal resultaat gebruik je dit serum met Garnier’s Pure Active gezichtsverzorging. Herhaaldelijk, dus dagelijks, gebruik is belangrijk voor het beste resultaat op korte en lange termijn.