Waarom micellair water een goed alternatief is voor reinigingsdoekjes | Garnier
GEBRUIK MICELLAIR 5 GEBRUIK MICELLAIR 4

Waarom micellair reinigingswater het beste alternatief is voor reinigingsdoekjes

Elke dag je gezicht wassen is natuurlijk een onmisbare handeling binnen je verzorgingsroutine voor een mooie, gezond ogende huid – vooral als je dagelijks make-up en zonnebrandcrème draagt. Nu hebben we alleen niet altijd de tijd en energie voor een compleet reinigingsritueel. Daarom zijn reinigingsdoekjes populair die je snel over je gezicht haalt aan het einde van de dag, maar wist je dat micellair water ook een goede optie is? Hiermee kun je de huid bovendien niet alleen snel maar ook vaak nog grondiger reinigen. Dit zeepvrije reinigingsmiddel hoeft niet te worden weggewassen met water en het bevat kleine micellen (ook wel moleculen genoemd) die vuil, make-up en olie als het ware opzuigen, waardoor je een schone huid krijgt. Na gebruik kun je het restant bovendien zachtjes in je huid wrijven en laten intrekken. Nu kun je met een gerust hart en helemaal fris je bed instappen.

Waarom micellair reinigingswater?
Van origine is micellair water bekende en klassieke skincare uit de Franse apotheek. Micellair water is een veelzijdig product dat zo geliefd is vanwege het vermogen om de huid te reinigen en te verzachten en make-up effectief te verwijderen. Dat kan allemaal in één stap. Het is daarom een ideaal alternatief voor make-updoekjes en gezichtsreinigers, effectieve reinigingsformules zonder tussenkomst van water. Micellair water is alleen net iets zachter voor de huid en reinigt goed. Zo bevat micellair water geen alcohol – wat in het geval van reinigingsdoekjes meestal wel zo is.

Wat doen micellen?
Micellair water werkt zo dat micellen worden aangetrokken door vuil en olie zodat ze onzuiverheden kunnen verwijderen zonder de huid overigens uit te drogen. Daarom kan micellair water worden ingezet als gezichtsreiniger, make-upremover en (zelfs) vochtinbrengende crème in één. Ontdek onze Micellair Water in Olie die langhoudende, waterproof makeup doeltreffend van het gezicht kan verwijderen & reinigt. 

Wat is micellair reinigingswater precies?
Het lijkt op water, maar als je het op je vinger legt en voelt dan heeft het toch een andere textuur dan water. Micellair water kan gerust tweedagelijks worden gebruikt om het gezicht zowel zacht als goed te reinigen. Hiernaast wordt het ook wel gezien als het perfecte schoonheidsreisproduct omdat het handig is tijdens vakanties, kamperen of het bezoeken van plaatsen waar je niet zo gemakkelijk toegang hebt tot stromend water. Het product, micellair water, bestaat al sinds de tijd dat mensen niet met traditioneel sanitair te maken hadden en het water in Frankrijk erg hard voor de huid was. Natuurlijk is dat met de tijd (nieuwe technologie met prima kraanwater en fijne skincare voor de huid) weggevallen want het was niet meer nodig. Het is bovendien een alom geliefd en veelgebruikt product onder make-upartiesten voor tijdens modeshows. Aangezien het een gezicht vol make-up kan verwijderen zonder een vettige substantie achter te laten, zoals de meeste make-upreinigers kunnen doen. De micellen trekken vuil en olie aan als een magneet, en daarom hoeft het na gebruik niet te worden afgespoeld.

Wat doen de micellen in micellair water?
Een micel is een moleculaire cluster met een zogenaamd hydrofiel en een hydrofoob uiteinde. In het geval van micellair water zijn deze opgelost in een waterige oplossing. Het eerdergenoemde hydrofobe uiteinde hecht zich aan de verontreinigende delen op en in de huid zodat deze intensief wordt gereinigd

Is micellair water mild?
Ja, mild en effectief. Een typische schuimreiniger kan de huid strippen, waardoor een meer droge en gevoelige huid verder kan uitdrogen. In tegenstelling tot ook bij veel toners, bevat micellair water geen alcohol en prikt het niet. Je kunt het op een wattenbolletje of wattenschijfje druppelen en vervolgens het micellair water aanbrengen op de huid, zodat het product gemakkelijker vuil kan opnemen.

Is micellair reinigingswater geschikt voor elk huidtype?
Ja, dit product is geschikt voor een vette huid, een droge huid, een gevoelige huid. Wel is het handig om micellair water te kiezen speciaal voor jouw huidtype. Daar heeft Garnier verschillende opties voor waaronder:


Garnier ecopads

Ontdek het perfecte milieuvriendelijke alternatief voor wattenschijfjes

 

HERBRUIKBARE ECO PAD WATTENSCHIJFJES VAN GARNIER

Op zoek naar een effectieve, milieuvriendelijke en ecologische manier om in één stap make-up te verwijderen en je huid te zuiveren? De nieuwe herbruikbare Eco Pads van Garnier SkinActive zijn de perfecte milieuvriendelijke oplossing om wattenschijfjes te vervangen. De Eco Pads zijn te gebruiken in combinatie met jouw favoriete Garnier Micellair water. De verpakking bevat 3 reinigende pads die elk tot 1000 keer gewassen kunnen worden op een lage temperatuur. Deze herbruikbare pads sluiten perfect aan op Garnier’s Green Beauty missie.

Ontdek nu