Zelfbruiner: zo bereik je een kleurtje zonder strepen | Garnier
ZELFBRUINER 5 Vrouw aan de zee op vakantie

Zelfbruiner: zo krijg je een natuurlijk kleurtje zonder strepen

Je kunt er bijna niet omheen: een tintje geeft je vaak een gezonde uitstraling. In dit tijdperk staat een bruin kleurtje gelijk aan foto’s van gezondheid, vakantie en een relaxte, onbezorgde lifestyle. Dat is nog niet zo lang het geval. In het Victoriaanse tijdperk gingen westerlingen alleen het felle zonlicht in als ze beschermd waren met delicate witte handschoentjes en een elegant parasolletje. Een bleek gezicht en witte benen zijn niet meer zo felbegeerd als toen, hoewel dit ook heel mooi kan zijn. Klein probleempje: een gezonde gloed kan mooi staan, maar overmatige blootstelling aan de zon kan ook heel gevaarlijk zijn. Kies liever voor een mooie zelfbruiner.

Beauty Tip: ‘Goede voorbereiding is het halve werk: scrub en smeer je huid goed in met bodylotion voordat je begint met een zelfbruiner’

Waarom zonbescherming? 
UV-stralen kunnen behoorlijk wat schade aanrichten aan je huid. Zowel op de korte als op de lange termijn. Van een verbrande huid tot zonschade, resulterend in vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Wat te doen als je droomt van dat vakantietintje zonder alle risico’s die blootstelling aan de zon met zich meebrengt? Het antwoord is natuurlijk bruin zonder zon! Die komen in de vorm van sprays en crèmes.  

Hoe krijg je een natuurlijk tint met zelfbruiner? 

Het is gemakkelijk om er een zelfbruiner bij te pakken, maar hoe pakt die bruin zonder zon echt mooi én natuurlijk uit? Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je begint is het belangrijk om de huid goed te reinigen en te verzachten met een mild exfoliërende product, bijvoorbeeld een scrub, voor in de douche. Volg dit op met een moisturizer, zoals een romige bodylotion. Doe dit het liefste de avond van tevoren. Op die manier vormt je huid een frisse, schone lei. Helemaal klaar voor succesvolle zelfbruining. 

Beauty Tip: ‘Een streepvrij resultaat heeft ook te maken met de keuze van de juiste zelfbruiner, die je zachtjes inmasseert’

Hoe voorkom je strepen bij het zelfbruinen? 
Als je de huid eenmaal hebt voorbereid dan staat je basis. De volgende stap: vind een formule die een natuurlijk-uitziend, mooi resultaat biedt. Inderdaad zonder strepen en vlekken. Ambre Solaire Natural Bronzer Zelfbruiner is hiervoor gemaakt. Deze streepvrije bronzer combineert een natuurlijk self-tan ingrediënt en abrikoos-extract in een formule die je gemakkelijk aanbrengt. Je hoeft niet extra te wrijven; lichtjes uitspreiden en inmasseren is voldoende. Zo bereik je een natuurlijk bruin zonder zon in ongeveer 3 uurtjes.