Haver kalmeert en beschermt | Garnier
first fixed slider

ONTDEK DE VOORDELEN VAN HAVER

Wanneer havermout gegeten wordt, neemt het water op en kan het helpen het bij het verlagen van het cholesterol gehalte in het bloed. Het is echter niet alleen een gezond ontbijt, de voedingsstoffen uit havermout hebben meerdere voordelen voor zowel de huid als het haar.

Haver 3
Haver 5

HAVER: DE FAVORIET VAN VELEN

Haver heeft, op mais na, het hoogste gehalte aan natuurlijke vetten. Bovendien heeft haver verzachtende eigenschappen voor de huid, zo kan het helpen bij een jeukend gevoel. Haver is zacht voor een gevoelige huid.

DE KRACHT VAN HAVER VOOR HUID EN HAAR

HAVER REINIGT DE HUID NATUURLIJK

Haver is rijk aan saponinen. Dit zijn van nature aanwezige moleculen die reinigen, zoals zeep. Of het nu verwerkt wordt in havermelk zeep, een body scrub of shampoo, deze saponinen helpen op een zachte manier make-up, olie en vuil uit poriën te verwijderen. De absorberende eigenschappen maken haver ook tot een efficiënte verwijderaar van olie.

EIWITTEN ZIJN GOEDE BESCHERMERS

Haver zit boordevol eiwitten die zich van nature hechten aan huid en haar en helpen een barrière te vormen tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en dehydratatie.

HAVER VOOR VOLUME

De polysachariden in haver worden geleiachtig zodra ze gemengd worden met water. Gelei hydrateert de huid door water aan te trekken en vast te houden door als het ware een fijn laagje op de huid te vormen. Deze vorm van hydratie helpt de huid volume geven voor een frissere uitstraling.

Haver 4
Haver 6

EEN EEUWENOUD SCHOONHEIDSGEHEIM

De Egyptische koningin werd geroemd om haar schoonheid en het was algemeen bekend dat zij iedere week genoot van een havermelk bad om de zijdezachtheid van haar huid te vergroten.