Wat kan je tegen uitgroei doen? | Garnier
5 950x543 5 768x432

Tips voor het bijwerken van je uitgroei

Maak je je zorgen over een zichtbare uitgroei na de laatste verfbeurt? Geen zorgen, met deze tips verberg je donkere of grijze uitgroei en kies je de juiste haarverf.

Last van uitgroei? Dit is wat je er aan kunt doen!
Wanneer je je haar verft, is een uitgroei helaas onvermijdelijk. Ongeacht of je nu je grijze haren wilt verdoezelen, je natuurlijke kleur wilt opfrissen, of je haar in een compleet andere haarkleur gekleurd hebt.

Hoe vaak moet ik mijn uitgroei bijwerken?
Gemiddeld gezien groeit een haar 1 cm per maand, maar het komt ook voor dat sneller groeit. Grijze haren worden duidelijk zichtbaar vanaf zo’n 1 à 1.5 cm, dus wanneer je haar met een gemiddelde snelheid groeit, zul je je uitgroei ongeveer elke maand moeten bijwerken. Wanneer je het geluk hebt dat jouw haar sneller groeit, is de keerzijde dat jouw grijze uitgroei eerder bijgehouden moet worden. 

Moet ik speciale haarkleuring kopen voor mijn uitgroei? 
Nee, het is niet nodig om een speciaal product te kopen wanneer je je uitgroei wilt bijwerken. Je kunt simpelweg je gebruikelijke haarverf aanbrengen. Om het verven van je uitgroei te vergemakkelijken, kies je voor een haarverf die eenvoudig aan te brengen is, zoals Garnier Nutrisse Crème of Olia

Hoe zorg ik er voor dat mijn bijgewerkte kleur niet zichtbaar is?
Om ervoor te zorgen dat je volledige uitgroei is weggewerkt, ga je voor een formule op oliebasis, zoals Garnier Olia. Deze haarkleuring bestaat voor 60% uit natuurlijke oliën waardoor de kleurbeurt gegarandeerd effectief is en een goede dekking geeft. Garnier Nutrisse Crème heeft op dezelfde wijze karitéboter, avocado- en olijfolie als ingrediënten toegevoegd aan de permanente haarkleuringen, zodat tijdens het kleuren je haar ook wordt gevoed. Deze formule verspreidt zich door het haar en dringt goed in de lokken, zodat de haarverf een goede dekking geeft. 

Hoe kan ik het kleuren van mijn uitgroei uitstellen?
Er zijn verschillende manieren om de volgende kleurbeurt tijdelijk uit te stellen. Zo zijn er speciale haarmascara’s en uitgroei sprays verkrijgbaar om je uitgroei voor een dag of paar dagen te camoufleren. Het nadeel hiervan is, dat na het wassen van het haar de uitgroei weer zichtbaar is. Wil je je haar niet zo vaak bijwerken, dan kun je ervoor kiezen om die donkere uitgroei juist tot een onderdeel van je kapsel te maken. Hoe je dat doet, lees je in het artikel ‘Blond haar met een donkere uitgroei’. Verder kun je de tijd tussen twee kleurbeurten in wat verlengen, door een slimme kleurkeuze te maken. Door voor tinten te kiezen die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur liggen, zal de uitgroei minder duidelijk zichtbaar zijn, waardoor je wat extra tijd wint.