Zo verf jij je haar met Olia | Garnier
23 950x543 23 768x432

Zo verf jij je haar met Olia

In deze haarkleur tutorial leer je hoe je thuis je haar kleurt met Garnier Olia. Een verf zonder ammoniak, voor een aangename geur, die het haar kleurt en er gezonder uit laat zien.

Zo verf jij je haar met Olia
In deze eenvoudige tutorial over haarkleuren leer je hoe je thuis je haar kleurt met Garnier Olia. Dit is een ammoniakvrije haarkleuring voor een aangename geur. Ook bij een haarkleurig op basis van oliën moet je 48 uur van tevoren een allergiewaarschuwingstest doen. 

1. Voorbereiding 
Lees en volg altijd de instructies op die in de verpakking bij de Olia haarverf zitten. Dat geldt zowel voor het verven van het hele haar als het bijwerken van alleen de uitgroei. Begin met droog, ongewassen haar, wikkel een handdoek om je schouders en trek de handschoenen aan om je kleding en handen tegen de haarkleur te beschermen. Open de Olia applicatie flacon en zet de flacon in de achterkant van de verpakking, zodat deze rechtop staat. 

2. Mix de kleuren
Trek handschoenen aan, verwijder de dop van de ontwikkelcrème en giet deze crème en de kleurcrème in de Olia flacon. Sluit de flacon. Schud krachtig gedurende 30 seconden, totdat de mix een gladde textuur heeft. Breek vervolgens het uiteinde van de applicator af om uitspattingen te voorkomen.

3. Kleur eerst je uitgroei
Begin met het kleuren bij de haaraanzet en gebruik de Olia flacon om scheidingen in het haar te trekken. Gebruik voldoende haarverf, wrijf het product goed uit over de haaraanzet en zorg ervoor dat het haar bij de haargrens en de slapen volledig in de verf zitten.

4. Kleur tot de punten van je haar
Breng de haarverf vervolgens op haarlengtes en uiteinden aan en zorg ervoor dat het haar volledig verzadigd is. 

5. Wacht 30 minuten
De inwerktijd is afhankelijk van hoe je de haarverf wilt inzetten. Voor het bijwerken van de uitgroei laat je de verf 20 minuten op de haaraanzet intrekken. Gebruik na 20 minuten het resterende mengsel om lengtes en uiteinden te verven gedurende 10 minuten. Je zit dan dus op een totale inwerktijd van 30 minuten.

Voor het verven van het gehele haar laat je de haarverf 30 minuten in het haar zitten.

6. Spoel uit en gebruik de conditioner
Masseer je haar licht voordat je begint met uitspoelen om de crème te verwijderen. Breng een kleine hoeveelheid water op het haar aan en masseer het haar opnieuw. Spoel het haar daarna grondig uit totdat het water helder is.

Vervolgens kun je de handschoenen uitdoen en de verzorgende nabehandeling aanbrengen. Breng een kleine hoeveelheid conditioner aan op het haar en laat dit 2 minuten inwerken. Spoel het haar daarna grondig uit. Je kunt de resterende conditioner wekelijks gebruiken en, afhankelijk van de lengte van je haar, tot de volgende kleuring.