Hoe moet je je haren wassen? De 5 ultieme shampoo tips | Garnier
Meisje met krullend haar 3 768x432

Hoe haal je het meest uit jouw shampoo routine? De 5 tips om het wassen te perfectioneren

Mensen zijn gewoontedieren wanneer het op haren wassen aankomt. We pakken de eerste shampoo die voor het grijpen ligt en brengen het zonder na te denken op dezelfde manier aan. Maar wist je dat het verbeteren van je shampoo routine veel voordelen oplevert? Deze 5 tips laten zien hoe.

1. Maak het haar goed nat
Shampoo werkt het beste wanneer het haar goed nat is. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar zeker wanneer je haast hebt of op de automatische piloot aan het wassen bent, schiet deze stap er al snel bij in. Ook bij dik haar wil het nogal eens voorkomen dat niet al het haar door en door nat is. Maak niet alleen de bovenste en buitenste laag van het haar nat, maar zorg dat het goed doorweekt is voordat je de shampoo pakt. 

2. Wees voorzichtig voor de hoofdhuid
Sommige mensen denken dat het haar schoner wordt, door zo hard mogelijk te schrobben. Maar het is beter om shampoo zachtjes op de hoofdhuid in te masseren. Dit stimuleert de bloedcirculatie, wat gezonde haarzakjes en haargroei stimuleert. Let op: door rondjes te draaien met je vingers, ontstaan er alleen maar meer klitten. Wrijf de shampoo daarom met verticale bewegingen door het haar.

3. Spoel het haar uit en verzorg het 
Neem de tijd om de shampoo grondig uit te spoelen. Wanneer er restanten shampoo in het haar achterblijven, verzwaart dit het haar, waardoor het futloos en slap wordt. Neem zeker 2 à 3 minuten de tijd om het haar goed uit te spoelen, voordat je een conditioner aanbrengt. 

4. Pas op met te veel hitte tijdens het drogen
Wat je na het wassen met het haar doet, is ook belangrijk. Nogmaals, om het tempo erin te houden is het verleidelijk om het haar zo hard mogelijk droog te wrijven met een handdoek. Om het vervolgens om de heetste stand te föhnen of de stijltang te gebruiken. Maar kies liever voor een wat lagere temperatuur om het haar te drogen. Dit kost je maar een paar minuten extra en is het echt waard om je lokken mooi en verzorgd te houden. 

5. Laat het haar aan de lucht drogen
Heb je een gevoelige hoofdhuid die snel geïrriteerd raakt? Dan is föhnen wellicht niet de beste optie. Kies er in dat geval voor het haar regelmatig aan de lucht te laten drogen. Als preventieve voorzorgsmaatregel kies je tijdens het wassen voor een milde shampoo en conditioner. Loving Blends Milde Haver is een productlijn die het haar hydrateert en verzacht en tegelijkertijd de hoofdhuid helpt te kalmeren. 
Voor zachter haar, minder klitten en meer glans is het verstandig om als extra verzorging na het wassen met shampoo een conditioner te gebruiken. Bijvoorbeeld deze intens voedende conditioner voor zeer droog of pluizig haar: Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter heeft een heerlijke crème textuur die het haar niet verzwaart. Een conditioner maakt het haar makkelijk doorkambaar en onweerstaanbaar zacht. 

Als extra verwennerij voor het haar, kan 1 à 2 keer per week een haarmasker worden aangebracht. Heb je last van breekbaar haar en gespleten haarpunten? Dan kun je het Loving Blends Honing Goud haarmasker gebruiken om je haar tot in de punten te voeden en te herstellen. Wil je wel een haarmasker gebruiken, maar heb je weinig tijd? Probeer Loving Blends the Milk Masks eens, dé haarmaskers zonder inwerktijd.

Met deze 5 shampoo tips haal je het meeste uit je shampoo routine. Daarmee geef je het een perfecte start van je haarroutine, zodat het daarna gemakkelijk in model gebracht kan worden.