Wat is een leave-in cream en hoe gebruik je het? | Garnier

Wat is een leave-in cream en hoe gebruik je het?

Een leave-in cream is een conditioner die je niet uit hoeft te spoelen. Je gebruikt het als extra haarverzorging en het is aan te brengen op zowel nat als droog haar. Een leave-in cream wordt ook wel leave-in conditioner genoemd. Het is een gemakkelijke manier om je gebruikelijke haarverzorgingsroutine uit te breiden en normaal, droog of beschadigd haar een extra oppepper te geven.

Wanneer gebruik je een leave-in conditioner? 
We gaven het al eerder aan, een leave-in product is te gebruiken als extra laatste stap in je haarroutine. Misschien heeft je haar het gedurende een bepaalde periode wat zwaarder te verduren dan anders. Voor veel mensen geldt dat met name in de wintermaanden de huid en het haar droger is vanwege de kou. 

Wanneer er vochttekort in het haar ontstaat, wordt het dof en verliest het haar natuurlijke glans. Om dit te voorkomen is het verstandig om te investeren in haarproducten die het haar gehydrateerd houden en beschermen tegen klitten en breuk.

Welke leave-in is geschikt voor mijn haar?
Om je haar extra verzorging te geven en makkelijker in model te brengen en doorkambaar te maken, gebruik je een leave-in cream of conditioner. Welke leave-in conditioner je kiest is afhankelijk van de behoefte van jouw specifieke haartype.

Beschadigd of breekbaar haar
Onze Honing Goud range is de ultieme blend voor beschadigd en breekbaar haar. Honing is een natuurlijke vochtinbrenger omdat het vocht onttrekt uit de lucht en in staat is om hiermee direct de bovenste huidlagen, die lagen die het het meeste nodig hebben, te hydrateren. Hetzelfde geldt voor je haar. Je kunt pure honing direct op je haar of huid aanbrengen of gebruik maken van een leave-in cream met honing

Zeer droog en pluizig haar
De Loving Blends Avocado-olie-Kariteboter leave-in cream geeft zeer droog en pluizig haar een intens hydraterende boost, waardoor het er weer soepel en glanzend uitziet. Het is een intens voedende crème die je haar versoepelt en het makkelijk doorkambaar maakt. Deze variant is ook erg geschikt voor krullend haar. 

Karitéboter is een dikke balsem, afkomstig van de Afrikaanse karitéboom. Ongeraffineerde karitéboter zit vol vitamine A en E en essentiële vetzuren. Avocado en karitéboter zijn een geweldige combinatie om zeer droog of pluizig haar te voeden en te verzachten. Het haar gaat er ook glanzender uitzien door deze grondige hydratatie. 

Zeer droog of gevoelig haar
Voor zeer droog of gevoelig haar kun je een leave-in cream met olijfolie gebruiken. Dit krachtige natuurlijke ingrediënt, rijk aan vetzuren en antioxidant vitamine E, wordt al sinds de oudheid gebruikt. Het staat bekend om zijn intens voedende en verzachtende werking. Ideaal om je haar beter doorkambaar te maken en ervoor te zorgen dat het niet verder uitdroogt tijdens het stylen.

Hoe gebruik je het? 
Gebruik de leave-in cream bij het in model brengen van nat of droog haar. Schud het flesje voor gebruik en verdeel een kleine hoeveelheid crème over je haar. Focus op de puntjes voor een optimaal eindresultaat. Uitspoelen is niet nodig en je kunt je haar na gebruik direct in model brengen.