Dé producten om een gevoelige huid te kalmeren | Garnier
FAVO 5 FAVO 4

Onze favorieten om een gevoelige huid te kalmeren

Het kan soms lastig zijn om een gevoelige huid te verzorgen en daarmee te kalmeren. Is je huid heel gevoelig dan merk je dat deze sneller geïrriteerd raakt. Zeker als je net de pech hebt met een product te smeren waar je (verrassing!) niet tegen blijkt te kunnen. Of je gevoelige huid nu droog en ruw aanvoelt of ook nog eens gevoelig is voor pukkeltjes, een gevoelig huidtype heeft extra liefde en zorg nodig. Dat is de enige manier om letterlijk lekker in je vel te blijven zitten. Daarom is het zaak om de juiste producten, speciaal voor een gevoelige huid, te kiezen. Dit zijn onze top 4 producten om een gevoelige huid te verlichten.

Garniers beste huidverzorging voor een gevoelige huid 
Graag sommen we onze favorieten hierbij alvast voor je op: 
- Micellair Reinigingswater Gevoelige Huid;
- Skin Active Hydra Bomb Tissue Masker Kamille (voor een gevoelige én een droge huid); 
- Pure Active Sensitive-lijn: Reinigingsgel, Tonic (voor een gevoelige huid met onzuiverheden)
- Garnier BIO lavendel-lijn: Dagcrème , Gezichtsolie, Oogcrème (voor een gevoelige huid, volledig biologisch en met natuurlijke ingrediënten)  

Beautytip: 'Wassen met zeep en water kan een gevoelige huid snel uitdrogen, kies liever voor micellair water’ 

Micellair classic voor een gevoelige huid
Je huid wassen met zeep en water kan een gevoelige huid al snel uitdrogen en irritatie opwekken. Garniers klassieke micellair cleansing water biedt een milde maar effectieve manier om vuil en imperfecties te verwijderen, terwijl het product de gevoelige huid ook kalmeert en hydrateert. De verfrissende cleanser maakt hiernaast korte metten met make-up, zonder dat je over het gezicht hoeft te wrijven. Afspoelen met water is ook niet nodig. Dit micellair water is geschikt voor het hele gezicht, waaronder zelfs lippen en ogen. De hypoallergene formule bevat geen parfum. 

Beautyweetje: ‘In het sheet masker met kamille zit een half flesje superhydraterend plant-serum dat je huid langdurig van vocht voorziet’ 

Kamille en Hyaluronzuur sheet masker voor een gevoelige en droge huid
Voor als je gevoelige huid eens trekkerig en droog aanvoelt: Garniers sterk hydraterende tissue- ofwel sheet mask met hyaluronzuur en kamille is een bijzonder kalmerende oplossing. Het masker is ontworpen met het oog op een gevoelige huid. De niet-vettige formule is verrijkt met kamille-extract. Dit ultra-dunne sheet mask op waterbasis bevat ook hyaluronzuur, een ingrediënt dat van nature in onze huid voorkomt. Beeld je in: er zit zomaar een geheel flesje superhydraterend plant-serum in dit masker voor een intens effect dat lang aanhoudt. Laat 15 minuutjes inwerken en je gezicht voelt erna heerlijk fris en zacht aan, met een stralende gloed. 

Beautyweetje: ‘Vooral een gevoelige huid reageert snel op irriterende ingrediënten, dus een biologische beautylijn zoals Garnier Bio Lavendel  biedt uitkomst’  

Pure Active Sensitive-lijn voor een gevoelige huid met onzuiverheden
Garniers Pure Active Sensitive-lijn heeft een krachtige werking op pukkeltjes, maar het is tegelijkertijd mild genoeg voor een gevoelige huid. Speciaal ontworpen voor een gevoelige huid die sneller last heeft van imperfecties, zoals mee-eters. Voeg het vooral toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. De zink en toverhazelaar (hamamelis) in de formules zorgen ervoor dat pukkeltjes minder zichtbaar worden én kalmeren de huid. 

Garnier Bio Lavendel, een biologische lijn voor een gevoelige huid 
Natuurlijke schoonheid staat bij Garnier voorop, dus een volledig biologische beautylijn past helemaal binnen deze filosofie. Vooral de Garnier Bio lavendellijn is geweldig voor een gevoelige huid, die sneller kan reageren op irriterende bestanddelen. Hiernaast zijn deze groene huidverzorgingsproducten, verrijkt met essentiële lavendelolie, ook werkpaardjes. Zo werken ze op de zichtbare tekenen van huidveroudering. Van olie tot dag- en oogcrème: anti-aging én biologische beauty. De ingrediënten van de Garnier Bio-lijn zijn afkomstig van biologische landbouw en hernieuwbare plantaardige bronnen die elk jaar opnieuw aangroeien.