Wat doen biologische essentiële oliën voor je huid? | Garnier
ESSENTIELE OLIEN 5 ESSENTIELE OLIEN 4

Biologische essentiële oliën voor je huid

Essentiële oliën zijn de extracten van planten, kruiden en bloemen, zoals lavendel en citroengras. Ze zijn bijvoorbeeld afkomstig van de bladeren, de bloesem of de schil en worden door middel van stoom gedistilleerd.

De stoom wordt door de olierijke delen van de plant geleid, waardoor de olie vervliegt. Daarna wordt de stoom weer afgekoeld tot water en wordt de olie weer vloeibaar. Doordat de olie op het water blijft drijven, kunnen het water en de olie van elkaar worden gescheiden. Op die manier blijven de natuurlijke eigenschappen het best bewaard. Dit zorgt voor een hoge concentratie aan werkzame stoffen, waardoor je maar weinig olie nodig hebt.

Wat kunnen verschillende oliën voor je huid doen?
De verschillende oliën hebben diverse unieke eigenschappen die je huid een boost kunnen geven. Door het toevoegen van de oliën aan onze huidverzorgingsproducten ondersteunen ze de verschillende behoeftes van de huid. Maar hoe weet je welke olie geschikt is voor jouw huidtype en hoe gebruik je de producten om jouw verzorgingsritueel te verbeteren? Wij leggen het je uit.

Heb je een vette of gemengde huid? Dan past lavendel of citroengras daar goed bij. Heb je een droge huid? Dan kun je baat hebben bij het gebruik van een verzorgingsproduct dat arganolie bevat.

Welke verschillende essentiële oliën zijn er?

Lavendel: geschikt voor ieder huidtype, zelfs de meest gevoelige
Het Garnier BIO assortiment bevat drie anti-age huidverzorgingsproducten:
- Lavendel Anti-Age Gezichtsolie
 - Lavendel Anti-Age Dagcrème
- Lavendel Anti-Age Oogcrème
 
Een gezichtsolie verbetert je verzorgingsritueel, zelfs wanneer je een vettige huid hebt. Garnier BIO Lavendel Anti-Age Gezichtsolie hydrateert de huid tot wel 48 uur. Elk huidtype wordt gevoed, wordt gladder en ziet er stralend uit, zonder dat de olie je huid laat glimmen. Je kunt de olie op twee manieren gebruiken:

1. Als een dag- of nachtverzorging. Je brengt dan een paar druppels olie aan op je gezicht en nek en je wrijft deze in cirkelvormige bewegingen in de huid.
2. Of je voegt een paar druppels olie toe als een extra boost aan je favoriete gezichtscrème. Hierdoor ziet je huid er nog stralender uit.
Ga je voor gemak dan kun je ook kiezen voor de revitaliserende Lavendel Anti-Age Dagcrème. Dit is een verstevigende crème waar de lavendelolie al in verwerkt zit.

Speciaal voor de gevoelige huid rond de ogen is er ook een lavendel oogcrème.

Citroengras: voor de normale en gemengde huid
Essentiële citroengras olie staat bekend om zijn verfrissende eigenschappen.

Zelfs als je een normale huid hebt, die weinig verzorging nodig heeft, kan je huid baat hebben bij een verzorging met essentiële olie. De Garnier BIO Citroengras Detox reinigingsgel houdt je huid schoon en in balans. Het zuivert de huid waardoor het geweldig werkt als cleanser.

Tijm: een toner voor de gecombineerde en vette huid
Een vette huid glimt en heeft vaak grove poriën. Dat vettige laagje op de huid ontstaat doordat de talgproductie te snel werkt. Een toner verwijdert achtergebleven make-up of gezichtsreiniger en bereidt de huid voor op de verdere stappen van de verzorging.

De Garnier BIO Tijm Perfectionerende Toner wordt vooral aangeraden wanneer je een vette of gemixte huid hebt. Een toner zuivert de huid en neutraliseert de vettige T-zone. De toner matteert de huid en zorgt voor een heerlijk fris gevoel.

Argan: wanneer je huid een beetje extra voeding kan gebruiken
Heb je een droge, gevoelige huid, die snakt naar extra voeding? Een voedende face mist zoals de Garnier BIO Argan Voedende Mist  is in dat geval de perfecte oplossing. Arganolie helpt de huid te voeden en laat haar stralen. De gezichtsmist heeft een lichte textuur waardoor het snel in de huid wordt opgenomen.