Sheet mask voor elk huidtype| Garnier
SHEET MASK 5 SHEET MASK 4

Welk sheet mask past bij mijn huid?

Sheet masks heb je vast zien langskomen op social media: het is leuk poseren in zo’n maskertje dat als een wit blaadje op je huid ligt. Sheet masks, ook wel tissue maskers genoemd, zijn een type gezichtsmasker dat al decennialang in Azië wordt gebruikt. Nu zijn ze ook populair in het westen. Bovendien ziet het er niet naar uit dat ze weer uit beeld zullen verdwijnen. Zo kan een sheet mask elk huidtype een heerlijk zacht aanvoelend babyvelletje geven en verschillende huidproblemen aanpakken. Sheet masks zijn weliswaar zo populair dat er ook ontzettend veel van zijn. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je kiezen.  

Wist je dat: ‘Een sheet mask in de vorm van een velletje doordrenkt met actieve bestandsdelen, kan in 15 minuten tijd worden opgeslurpt door je huid’

Wat is een sheet mask? 
Simpel gezegd is dit een masker in sheet (ofwel velletje) vorm – gemaakt van vezels, cellulose, katoen of kokospulp met gaatjes erin. Met die gaatjes houd je ogen en mond vrij. Het is nat, koel en doordrenkt met een vloeibare cocktail van hydraterende ingrediënten. Doordat je een sheet mask lang op de huid laat liggen (gemiddeld 15 minuten) krijgen de ingrediënten letterlijk langer de tijd om eens goed in te werken in je huid. Pigmentvlekjes, onzuiverheden en droogte worden zo gericht aangepakt.  

Waarom een sheet mask? 
Het voelt rustgevend en tissue masks sluiten de huid af, waardoor het een fysieke barrière vormt om je huid af te sluiten met een mix aan kwalitatieve ingrediënten. Dat fysieke masker (in de vorm van het velletje) voorkomt dat die goede ingrediënten vervliegen. Een masker dat daarom alles haalt uit de behandeling van je huid. Een sheet masker is een tijdelijke, maar effectieve oplossing binnen huidverzorging.    

Wist je dat: ‘Sheet maskers zijn geïnspireerd op de Koreaanse beauty-hype voor een gekalmeerde, vernieuwde en jeugdig-uitziende huid’

Sheet mask voor een droge huid 
Heeft je huid niet morgen, maar nu meteen een krachtige dosis hydratatie nodig? Dan kan een sheet mask geformuleerd voor droge huidtypes je snel uit de brand helpen. Denk bijvoorbeeld aan Garnier Hydrabomb Pomegranate Hydrating Tissue Mask. Een masker dat je huid een intense hydratatie boost geeft. Dit masker treedt op als hydraterend wikkeltje voor je gezicht. Het verspreidt een serum bomvol voedingsstoffen en gewenste ingrediënten in een kwartiertje tijd. Geïnspireerd op de Koreaanse beauty-hype biedt het je huid langdurige hydratatie voor een gekalmeerde, gehydrateerde en jeugdig-uitziende huid. Belangrijk: je hoeft het achtergebleven product niet af te wassen. Masseer het lekker uit in de huid. 

Sheet mask voor een vette, onzuivere huid

Bij onzuiverheden of veel glans wil je een sheet mask dat matteert en hiernaast exfolieert. Met exfoliëren bedoelen we: dode huidcellen (en ander vuil op het huidoppervlak) verwijderen. Tip: Garniers Charcoal Tissue Masker. Hier zit geactiveerd charcoal, ofwel houtskool, in dat je poriën bijzonder effectief ontdoet van talg, onzuiverheden en vuil. Fijne bijkomstigheid: poriën lijken na gebruik van dit masker zichtbaar een heel stuk kleiner. Het maskertje pel je na gebruik af. 

Wist je dat: ‘Geactiveerd charcoal, ofwel houtskool, bijzonder effectief werkt om talg, onzuiverheden en vuil uit je poriën te trekken?’

Sheet mask tegen pigmentvlekjes 
Heb je geen specifieke huidproblemen, maar wel pigmentvlekjes zoals geclusterde sproetjes en donkere vlekken op de huid? Hierbij kan een sheet mask je ook helpen. Zo kunnen bepaalde antioxidanten in huidverzorging je huid ophelderen, waarbij fijne lijntjes ook worden verminderd. Win, win. Favoriet: Fresh-Mix Tissue masks, met antioxidant vitamine C  en hyaluronzuur. Hyaluronzuur biedt optimale hydratie, vitamine Cwerkt geweldig op pigmentvlekjes. Bij dit masker mix je het hydraterende deel (vitamine C + hyaluronzuur) met een ultra-absorberende droge algenmix. 

Sheet mask voor een gevoelige huid  
Het fijne aan een tissue mask is dat het comfort en verlichting biedt aan de huid. Een trekkerig velletje is na gebruik verleden tijd. In deze formule zit ook hyaluronzuur – een stofje dat trouwens van nature door ons eigen lichaam wordt aangemaakt – dat de huid zijdezacht doet aanvoelen, maar ook fijne lijntjes snel opvult (door het vocht) en mooi gladstrijkt.