Zo helpt lavendelolie je huid stevig houden | Garnier
first fixed slider

WAT IS LAVENDELOLIE?

Lavendel is zoveel meer dan een beeldschoon bloemetje dat heerlijk ruikt en mooi fotografeert. Zodra het wordt gedestilleerd om er lavendelolie mee te maken, wordt het een geweldig middel tegen verschillende kwaaltjes. Lavendelolie is een populaire, veelzijdige en heerlijk kalmerend geurende essentiële olie. Het staat bekend om zijn rustgevende werking, hierdoor kan lavendelolie helpen kalmeren. Smeer je het op de huid dan kan lavendelolie helpen bij het verzachten van zonnebrand of kleine huidirritaties. Hiernaast werkt lavendelolie, afkomstig uit onder meer Frankrijk, verstevigend op de huid.

Wist je dat: ‘In je twintiger- en dertigerjaren werkt lavendelolie op roodheid en onzuiverheden, hierna kan het de elasticiteit van de huid bewaken’

Deze legendarische botanische bloem behoort tot de mint-familie, maar de smaak en het aroma zijn volstrekt uniek. De sterke geur wordt wel omschreven als een mix van mint en rozemarijn met een zoete, bloemige twist. Het heeft een lange historie als beauty- en medicinale behandeling dus lavendelolie is meer dan alleen een plaatje. Het zogenaamde lavandula angustifolia (lavendel) wordt al jarenlang in olievorm ingezet wegens zijn luxueuze geur en helende effecten. Zo was het Koningin Elizabeth die lavendel graag als parfum gebruikte, en zelfs aan haar thee toevoegde. In de Eerste Wereldoorlog werd het bovendien ingezet als antiseptisch middel, om wonden te verzorgen.

Lavendelolie 3
Lavendelolie 4

WAT DOET LAVENDELOLIE VOOR JE HUID?

Essentiële olie van de lavendelbloem wordt geroemd om zijn verstevigende eigenschappen op de huid. Het zou een slappe, doffe huid doen ontwaken. Lavendel is geliefd wegens zijn antibacteriële werking, waardoor het de huid kan doen opleven. Het helpt je huid een stuk strakker ogen. Eigenlijk is lavendelolie ideaal voor elk huidtype en levensfase. In je twintiger- en dertigerjaren helpt het roodheid en onzuiverheden verminderen. Hiernaast kan lavendelolie de talgproductie helpen uitbalanceren en de elasticiteit van de huid helpen behouden. In je veertigerjaren en erna kan de huid wat gaan zakken. Tip: smeer hiervoor met aangename huidverzorging met lavendelolie.

Wist je dat: ‘De lavendelolie wordt in Frankrijk gewonnen in de zonnige maanden juni en juli, direct na de oogst’

HOE WORDT LAVENDELOLIE GEWONNEN?

In Frankrijk wordt de lavendelolie doorgaans gewonnen in de zonnige maanden juni en juli, direct na het oogsten middels stoomdestilatie. Hierdoor verliest de essentiële lavendolie niets van haar effectiviteit. Een weetje: de moleculen, waaruit de essentiële olie afkomstig is, komen uit ragfijne ‘haren’. Die haartjes bevinden zich op de bloemkelken van de lavendelplant, net onder de bloesem.

Lavendelolie 5

ONTDEK ONZE INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Kies een ingrediënt uit het mozaïek of via de zoekbalk