Citroengras helpt een onzuivere huid opklaren | Garnier
first fixed slider

WAT IS CITROENGRAS?

In de natuur bestaat er een plant met voordelen voor elk huidtype. Neem nu citroengras, ook wel sereh of cymbopogon genoemd. De essentiële olie gewonnen uit dit type gras staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen, geschikt voor de normale tot gecombineerde huid. Garnier maakt gebruik van citroengras uit Sri Lanka, het eiland in de Indische Oceaan bekend om zijn smaragdgroene gewassen. In Sri Lanka wordt middels stoomdestillatie de olie onttrokken, een actief ingrediënt waar je huid vast dol op is. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Al duizenden jaren lang wordt citroengras verbouwd in Zuid-Oost Azië. Met name in Oost-India en Sri Lanka werd citroengras gecombineerd met medicinale kruiden om een lokaal drankje te brouwen dat ook wel ‘griepthee’ werd genoemd. De locals gebruikten dit drankje om (zoals de naam al weggeeft) griep te behandelen, maar ook bij een onregelmatige menstruatiecyclus, diarree en buikpijnklachten.

Wist je dat: 'Vooral voor een gecombineerde, maar ook acne-gevoelige huid kan citroengras wonderen doen'

Citroengras 3
Citroengras 4

WAT DOET CITROENGRAS VOOR JE HUID?

Citroengras is een kruid dat zowel mee-eters en pukkeltjes helpt te bestrijden. Hierdoor kan het bacteriële infecties (zoals pukkeltjes) helpen te bestrijden. De olie gewonnen uit citroengras kan verwerkt worden in een effectieve reiniger voor alle huidtypen, maar met name geschikt voor een gecombineerde huid. Het staat bekend om zijn antiseptische (bederfwerende) en samentrekkende eigenschappen. Met dat samentrekken doelen we op: het kan de zichtbaarheid van grove poriën helpen verkleinen. Het kan je poriën goed schoonmaken, waardoor mee-eters en pukkeltjes minder kans krijgen zich te vormen. Daarom wordt citroengras ook wel verwerkt in zuiverende toners. Een toner voor het gezicht is een snel absorberende vloeistof dat overtollig vuil, talgresten en make-up verwijdert. Citroengras helpt ook je huidweefsels versterken, waardoor je huid beter gewapend is tegen bijvoorbeeld vervuiling van buitenaf. Citroengras-olie is ook ideaal voor een gelijkmatige, stralende huid.

Wist je dat: 'Citroengras heeft een heerlijk frisse, schone geur, waardoor je je als herboren voelt'

WAT WIL JE WETEN OVER CITROENGRAS IN BEAUTY?

Nog een fijne bijkomstigheid van citroengras: het kruid heeft een frisse, schone geur. Zodra het wordt toegevoegd aan een beautyproduct, zoals een reiniger of dagcrème, heb je geen omkijken meer naar de geur. Het werkt eerder heerlijk verfrissend, waardoor je je als herboren voelt. Helemaal aangenaam als je met onzuiverheden worstelt, en een heerlijk verfrissende geur en brandschoon gevoel wenst. Die citroengras-geur is bovendien uniseks, dus je kunt het met gemak delen met je partner. Win, win.

Citroengras 5

ONTDEK ONZE INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Kies een ingrediënt uit het mozaïek of via de zoekbalk