De kracht van Argan | Garnier
first fixed slider

ARGANOLIE IS EEN ECHT GEZONDHEIDSMIDDEL

De Arganboom is een afstammeling van de amandelboom die bijna uitsluitend groeit in Marokko. Daar was de boom al geliefd en werd geconsumeerd sinds de Berberstammen voor het eerst de woestijnvlakten doorkruisten. Argan wordt al lange tijd gewaardeerd als huid- en haarverzorging en is ook zeer goed geslaagd voor de test van de moderne wetenschap. In vergelijking met andere natuurlijke oliën bevat arganolie een van de grootste hoeveelheden vitamine E. Het is ook rijk aan gezonde vetzuren en squaleen.

Argan 3
Argan 4

ARGANOLIE VOOR DE HUID

HYDRATERENDE KRACHTEN Dankzij haar natuurlijke verzachtende eigenschappen, is arganolie in staat om een droge huid te helpen verzachten. Het oliezuur dat aanwezig is in deze sterk geconcentreerde, dichte olie helpt een goede oliebalans van de huid te bevorderen.

DE ZUIVERENDE KRACHT VAN ARGANOLIE Arganolie bevat linolzuur, wat de natuurlijke celvernieuwing kan ondersteunen voor een frisse, stralende gloed. De hoge concentratie vitamine E helpt de huid beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon en vervuiling van buitenaf.

ARGANOLIE: EEN BOOSTER VOOR HUID EN HAAR

Of arganolie nu gebruikt wordt als klein druppeltje pure olie of als een actief ingrediënt in shampoo en conditioner, dezelfde verzachtende eigenschappen die deze olie zo voordelig maken voor de huid kunnen ook wonderen doen voor droog en dof haar. Arganolie geeft glans aan gespleten punten en vecht tegen klitten in het haar.

Argan 5
Argan 6

ARGANOLIE HEEFT IMPACT OP LOKALE GEMEENSCHAPPEN

De voordelen van arganolie zijn inmiddels wereldberoemd en de vraag naar deze olie is dan ook enorm gestegen. Lokale coöperaties van vrouwen die zijn ontstaan om aan de grote vraag te voldoen, zetten zich vaak in voor duurzaamheid. Een voorbeeld van een initiatief dat de groeiende vraag naar arganolie minder impactvol voor het milieu maakt is het enkel verzamelen van noten die op de grond vallen. Dit in combinatie met de wortels van de arganboom die vechten tegen bodemerosie zorgt voor een win-win situatie voor het ecosysteem.

ONTDEK ONZE INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Kies een ingrediënt uit het mozaïek of via de zoekbalk