Wat kamille doet voor haar en huid | Garnier
first fixed slider

WAT DOET KAMILLE VOOR HUID EN HOOFDHUID?

Weleens een kopje kamillethee gedronken? Dan herinner je je vast nog de delicate honingsmaak én het kalmerende effect op de maag en het zenuwstelsel. Kamille betekent zacht, maar zachtaardig betekent niet zwak. Kamille wordt veel gebruikt voor gezondheidsdoeleinden en voor schoonheid. De mooie, kleine bloem uit de madeliefjes-familie wordt al eeuwenlang gebruikt als medicinaal kruid en in cosmetica. De oude Grieken noemden kamille wel grondappel, vanwege de aardse geur. Onder Angelsaksen kreeg het de naam ‘maythen’. Betekenis: een van de negen heilige kruiden die de god Wodan aan de wereld had gegeven. In Duitsland heeft de plant de bijnaam ‘Alles zutraut’, omdat kamille ertoe in staat zou zijn bijna alles te genezen.

Kamille wordt vaak gezien als middel tegen huidirritatie en oppervlakkige wondjes. Is jouw hoofdhuid aangedaan door haarverf, te heet föhnen of extreem weer? Kamille kan helpen door haar kalmerende werking voor de huid. Hiernaast lijkt kamille te werken tegen roos verschijnselen hoewel de oorzaak van roos niet volledig bekend is. Wel weet men dat een aantal factoren een rol spelen bij het ontstaan. De cellen van de hoofdhuid vernieuwen zich voortdurend, waarbij oude cellen de huid lossen.

Wist je dat: ‘Voor natuurlijk lichtblond haar zonder oranje zweem wordt al eeuwenlang kamille gebruikt’


Kamille 3
Kamille 4

WAT DOET KAMILLE VOOR (BLOND) HAAR?

Kamille geeft bovendien glans aan je haar. Glans, zonder het haar te verzwaren. De bloem werkt als natuurlijk verzachtend middel en daardoor werkt het goed bij kroeshaar, pluis en gespleten haarpunten. Voor natuurlijk lichtblond haar wordt bovendien al eeuwenlang kamille gebruikt. Vrouwen dronken vroeger zelfs kamillethee om hun haar een intensere blonde kleur te geven, zonder dat deze flets of oranjeachtig van tint wordt. Kleuren met kamille is een heel zachtaardig proces, voor een echte kleurverandering moet je dit wel regelmatig doen.

ONTDEK ONZE INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Kies een ingrediënt uit het mozaïek of via de zoekbalk