Salicylzuur voor een onzuivere huid | Garnier
first fixed slider

WAT IS SALICYLZUUR?

Salicylzuur klinkt medisch, maar heb je last van pukkeltjes? Dan wil je zeker van het bestaan van dit zuur afweten. Het is werkelijk een ‘zuur’ in de zin dat salicylzuur exfoliërend werkt. Exfoliëren is een milde manier van scrubben, waarbij opgehoopte huidcellen en talg van het huidoppervlak worden verwijderd. Zodra je poriën eenmaal met dit soort vuil vollopen, ontstaat de kans op onzuiverheden. Eens per week goed exfoliëren (met salicylzuur) is dus geen overbodige luxe.

Wist je dat: ‘Salicylzuur is een doeltreffend ingrediënt om dode huidcellen, die poriën kunnen blokkeren, te helpen oplossen’

Salicylzuur is afkomstig van de boomschors van een wilg en in medisch jargon wordt het ook wel een ‘beta-hydroxy zuur’ genoemd. Dit betekent simpelweg dat het een doeltreffend ingrediënt is om dode huidcellen, die poriën kunnen blokkeren, te helpen oplossen en daarbij ook roodheid tegen te gaan. Zo kun je de hoeveelheid onzuiverheden (puistjes en mee-eters) flink terugdringen. Dit ingrediënt is in vet oplosbaar en het is daarom uitermate geschikt voor een vette, onzuivere huid. Een fijne exfoliator voor je hele lichaam trouwens, salicylzuur, want je scrubt er het bovenste laagje van je huid mee weg. Wat er dan tevoorschijn komt: een fris nieuw velletje dat mooi helder en zacht is. Salicylzuur werkt trouwens ook op schilfers, en daarom is het effectief bij haarroos.

Wist je dat: ‘Heel belangrijk: bescherm je huid extra goed tegen de zon met een hoge SPF als je aan het exfoliëren met salicylzuur slaat’Salicylzuur 3
Salicylzuur 4

WAT MOET JE WETEN VOORDAT JE SALICYLZUUR GEBRUIKT?

Het is duidelijk dat salicylzuur een ‘zuur’ is, en daarom kan het op een gevoelige huid soms net iets te agressief uitpakken. Het antwoord hierop: bouw het gebruik van salicylzuur (in bijvoorbeeld een peeling) rustig op. Test eens op een stukje huid. Begin vervolgens met een paar keer per week. Laat je huid wennen en wie weet kun je gerust dagelijks gaan exfoliëren. Op deze manier geef je je huid echt een cadeautje, dat polijsten met salicylzuur. Je huid wordt van chemisch exfoliëren met salicylzuur namelijk stralender, frisser, gelijkmatiger van structuur. Haal je niet regelmatig dode huidcellen weg dan word je huid namelijk dof. Heel belangrijk: bescherm je huid overdag goed met een hoge SPF tegen de zon als je in de weer bent met exfoliëren. Je huid is nu namelijk veel vatbaarder voor UVA- en UVB-straling.

ONTDEK ONZE INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Kies een ingrediënt uit het mozaïek of via de zoekbalk